Dames Helmond 1e kampioen in Eerste Klasse

De dames van Helmond zijn de 1e kampioen van de Eerste Klasse. Op eigen veld won de ploeg van Roeland de Laat zondag van de nummer 4 Oss met flinke cijfers: 7-1. De voorsprong van Helmond op de nummer 2 MEP bedraagt 9 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan is dat gat voor de Meppers, die 4 duels minder wonnen, niet meer te overbruggen. 

Als kampioen van de Eerste Klasse C mag Helmond meedoen aan de play-offs om promotie naar Overgangsklasse af te dwingen. Wie de 1e tegenstander van de Brabanders wordt is nog even afwachten, in de andere 3 poules is het nog niet beslist.

Play-offs

In de play-offs neemt de ‘beste’ nummer 1 van de Eerste Klasse het op tegen de ‘slechtste’ nummer 1, en de 2e nummer 1 speelt tegen de 3e nummer 1. De 2 winnaars van die duels promoveren naar de Overgangsklasse. De 2 verliezers nemen het op tegen de nummers 11 van dat niveau. Alle ontmoetingen worden afgewerkt volgens het best-of-three principe.

Voor de nummers 2 van de Eerste Klasse is er eveneens nog een weg omhoog. Ook zij spelen onderling tegen elkaar, waarbij de 2 winnaars vervolgens de 2 nummers 10 van de Overgangsklasse treffen in de play-offs.

Lees ook:

 


Wat vind jij? Praat mee...