Eerste Klasse (D): Amstelveen kroont zich alvast tot Herbstmeister

Amstelveen kan inmiddels in poule A voor de winterstop niet meer worden ingehaald. In poule C droeg MEP door een nederlaag de koppositie over aan Eindhoven. Etten-Leur wacht in poule B nog altijd op de eerste overwinning.

Poule A

Amstelveen kroonde zich alvast tot Herbstmeister. Met een voorsprong van vijf punten en met nog één wedstrijd voor de winterstop te gaan is de koploper in deze eerste competitiehelft niet meer in te halen. De dames van Haarlem pakten knap hun vijfde punt van het seizoen dankzij een gelijkspel tegen middenmoter Overbos. Nummer vier Myra speelde met 0-0 gelijk tegen nummer twee Leiden en dat is misschien wel een klein feestje waard. Aanstaande woensdag gaan de dames gezellig pannenkoeken bakken.

Geplaatst door Myra Dames 1 op Woensdag 15 november 2017

Poule B

DSHC staat nog altijd op de een-na-laatste plaats. Toch maakte de ploeg afgelopen zondag tegen subtopper DES maar liefst drie goals, maar ja, twee daarvan werden afgekeurd. Dat schiet natuurlijk niet op. Omdat DSHC ook nog een strafbal tegen kreeg, was een nieuwe nederlaag niet meer te voorkomen. Gelukkig houdt DSHC de moed erin. Volgende week spelen ze tegen koploper Fletiomare. ‘Het belooft een spannende wedstrijd te worden’, schrijven de dames op Facebook.

Heel veel kansen, 3 super mooie goals (waarvan 2 afgekeurd…) en een strafbal tegen is niet helemaal hoe we de op een…

Geplaatst door DSHC Dames 1 op Maandag 20 november 2017

Poule C

In poule C is Eindhoven de nieuwe koploper door een 1-3 overwinning op bezoek bij Goirle. De vorige nummer één, MEP, verloor uit met 1-0 van Hopbel, dat de overwinning uiteraard groots vierde. Op Facebook plaatste de nummer vier van de ranglijst de volgende post:

We did it! Met vallen en opstaan, in heftige duels en na pittige discussies trokken wij aan het langste eind in de…

Geplaatst door Hopbel Dames 1 op Zondag 19 november 2017

 

Poule D

Het duel tussen GHBS en Naarden eindigde in 0-0 en dat betekende dat er shoot-outs moesten worden genomen. Iemand was zo slim om met zijn of haar smartphone in de aanslag langs de lijn te gaan staan en te gaan filmen. Toen GHBS aan het langste eind trok, volgde de volgende vreugde-uitbarsting (zie de Facebookpost hieronder). Leuk om te zien en een tip voor alle andere teams in de Eerste Klasse: film de shoot-outs en wie weet vind je ze volgende week terug in deze round-up.

Gisteren speelden we in de reguliere tijd 0-0 tegen Naarden. Vervolgens wonnen we de shoot- out serie! #2punten. Volgende week spelen we om 12:30 onze laatste competitie wedstrijd thuis tegen Gooische HC Dames 1!

Geplaatst door GHBS Dames 1 op Zondag 19 november 2017


Wat vind jij? Praat mee...