Eerste Klasse (D): Amstelveen stoomt onbedreigd op OVK af

Amstelveen (Poule A) en Eindhoven (Ppoule C) hebben al een flink gat geslagen met de concurrentie en kunnen promotie naar de Overgangsklasse al bijna niet meer ontgaan. Ook onderin is het spannend: de strijd om géén laatste te worden is met name in Poule C en D nog allerminst beslist. 

Poule A

Amstelveen gaat soeverein aan de leiding in Poule A en kan de promotie naar de Overgangsklasse al ruiken. Zondag stond de topper tegen runner-up Leiden op het programma, die Amstelveen met 2-1 won. De afstand is nu vijf punten én Amstelveen heeft nog een wedstrijd minder gespeeld dan haar concurrenten. Overigens: lekker goaltje, die 1-0. De dames van Alphen had hun dag niet en speelden gelijk tegen Overbos, waardoor ze al voor de víjfde keer dit seizoen shoot-outs moesten nemen. Het is, zo zeggen ze zelf, hun specialiteit geworden, waardoor ze toch twee punten aan het duel overhielden.

En aanschouw hier de HEERLIJKE 1-0 van steen met een prachtige voorzet van Manu 😍🔥 #strijders

Geplaatst door Amstelveen Dames 1 op Maandag 26 maart 2018

Lieve volgers,‘Alles is anders’ was het thema van deze week. De klok maakte een sprongetje, het was ‘warm’ in plaats…

Geplaatst door HCA Dames 1 op Dinsdag 27 maart 2018

Poule B

Net als in Poule A werd er ook in Poule B een topper gespeeld: koplopers Schaerweijde en Fletiomare troffen elkaar en maakten er een spannend duel van. Dat eindigde in 1-1, waarna Schaerweijde de shoot-outs won en daardoor de eerste plaats opeiste. Fletio heeft echter wel één wedstrijd minder gespeeld. In de middenmoot maakten Craeyenhout en Hudito er een doelpuntrijke wedstrijd van. Craeyenhout won uiteindelijk in de laatste seconde, door een tip-in van de afscheid nemende Madison Thompson.

#DAGELIJKSEPOST Spannende wedstrijd tegen @schaerweijdedames1 🌟 Eindstand 1-1 & geen extra ‘shoot-out’ punt, dat betekent dat toppertje @carlijndeleng 1 punt voor #blauwbruin mee mag nemen👌🏻 •••#fletiomare #blauwbruinopjehart #dames1 #lineup #fletio #puntjeuitdekuil #gestreden #demeidenvandeleeuw #teamtopper

Geplaatst door Fletiomare Dames 1 op Zondag 25 maart 2018

Gister hebben we op het nippertje de winst binnen gesleept! En hoe kan je een mooier afscheid hebben dan in de laatste…

Geplaatst door Craeyenhout Dames 1 op Maandag 26 maart 2018

Poule C

Koploper Eindhoven vond maar liefst zeven keer het net tegen laagvlieger Boxmeer. Een domper voor Boxmeer, maar de ploeg heeft ook iets om naar uit te kijken. Dit weekend spelen ze namelijk een oefenwedstrijd tegen het nationale team van Italië. Verder vochten MEP en Oss een onderling duel uit om de belangrijke derde plaats op de ranglijst, die directe promotie naar de Overgangsklasse betekent. MEP had de punten nodig, zo zeiden ze zelf, maar verloren wel, met 1-2. Daardoor komt Oss dichterbij.

WIJ HEBBEN EEN NIEUWTJE!Wellicht dat jullie het al ergens in de media opgevangen hebben, maar desondanks willen wij…

Geplaatst door MHC Boxmeer Dames 1 op Dinsdag 20 maart 2018

Morning MEPpers!De lente begint nu ein-de-lijk te komen en zonder al die vrieskou betekent voor ons een mooie pot…

Geplaatst door MHC MEP Dames 1 op Zondag 25 maart 2018

Poule D

Amersfoort is van de laatste plaats af door de prima 5-2 overwinning op concurrent Upward. Een historische dag, zo lezen we, want dat lukte de laatste jaren nooit. Koploper Zwolle maakte geen fouten, runner-up Gooische ook niet.

https://www.facebook.com/groups/359492460850078/permalink/1198423410290308/


Wat vind jij? Praat mee...