Eerste Klasse (D): Beuningen kampioen, handhaving Civicum

De reguliere competitie in de Eerste Klasse zit erop. Beuningen pakte op de laatste speeldag het kampioenschap in poule D. Civicum handhaafde zich ten koste van Goirle in de Eerste klasse en Dordrecht boekte op de valreep de eerste zege van het seizoen. Overbos, Houten, Rosmalen en GCHC spelen play-offs voor een plek in de Overgangsklasse.

Poule A

Op de laatste speeldag stond de topper tussen de nummer een en twee op het programma. Kampioen Xenios was in eigen huis met 4-0 te sterk voor Overbos. Nummer voorlaatst Leusden sloot de competitie af met een overwinning door in en tegen Alkmaar met 4-1 te winnen. Verder zagen we Qui Vive-Haarlem (1-1), AMVJ-Phoenix (2-0), Strawberries-Myra (0-1) en Athena-USHC (0-1).

Poule B

Op de slotdag van de competitie boekte Dordrecht dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen door IJsseloever met 4-2 te verslaan. Breda toonde weinig genade voor Zoetermeer. Het werd 1-7 voor de kampioen van poule B. Verder zagen we DSHC-Roomburg (1-0), Houten-Zwart-Wit (1-0), HUDITO-Rijswijk (3-1) en Warande-Craeyenhout (4-2).

Poule C

Civicum speelt ook volgend seizoen in de Eerste Klasse. De ploeg uit Cuijk verloor op de slotdag van de competitie van Best (1-2), maar handhaafde zich omdat concurrent Goirle gelijkspeelde tegen Rosmalen (1-1). Goirle en Civicum eindigden in punten gelijk, maar Civicum behaalde meer overwinningen waardoor Goirle degradeerde. Kampioen Weert was met 6-0 te sterk voor hekkensluiter St.Oedenrode. Verder zagen we DES-HOD (7-3), HCAS-Hopbel (3-2) en Geel-Zwart-Venlo 2-1.

View this post on Instagram

Een beter afscheid hadden ze zich niet kunnen wensen. En wat hebben we gevochten met z’n allen in de hitte. In de rust liepen we met onze rode koppies en een 0-1 achterstand de kleedkamer in om met z’n allen te besluiten er nog vol voor te gaan. Bijzonder was dat 2 van onze meiden die gaan stoppen, @pleunsonnemans en @marlindehenst de 1-1 en de 2-1 maakte. We bleven maar knokken in de hitte, maar helaas maakte Hopbel nog de 2-2. Toen 3 minuten voor tijd onze scheidsrechter het spel stillegde voor de publiekswissel en het bedankje van Jaap, @milouvanerp @pleunsonnemans @marlindehenst @leonie_loomans en @nschrieks kreeg de rest nog even een extra energieboost om voor hen toch nog 3 punten te pakken. We gingen er nog even vollebak tegenaan en in de laatste minuut was het onze invalster @hannahvanerpx die de winnende goal maakte. Wat een ontlading! Mooier hadden we het ons niet voor kunnen stellen, we hebben het met z’n allen gedaan! We willen ook graag de MF1 en al het publiek bedanken die ons naar de overwinning hebben geschreeuwd. We kijken terug op een mooi seizoen. Frans, Jaap, Milou, Pleun, Marlinde, Leonie en Nicole, bedankt voor alles, we gaan jullie missen❀️

A post shared by HCAS Dames 1 (@hcasdames1) on

Poule D

Beuningen verzekerde zich van het kampioenschap door met 3-1 te winnen van hekkensluiter Apeldoorn. Hierdoor behield de ploeg een punt voorsprong op GCHC, dat ook een zege boekte door Quick Stick met 3-0 te verslaan. Verder zagen we Amersfoort-Deventer (2-1), Ede-GHBS (3-0), Gron.Studs-EHV (2-3) en Upward-Bully (2-1).


Wat vind jij? Praat mee...