Eerste Klasse (D): Boxmeer geeft Civicum hockeyles

Zwolle, Amstelveen, Fletiomare en MEP. Zo heten de koplopers van de vier Eerste Klasse-poules na zeven wedstrijden. Al is het dit seizoen, vanwege de invoeren van de Promotieklasse, natuurlijk te doen om de eerste 3 à 4 plekken. 

Poule A

Hekkensluiter Haarlem pakte verrassend twee punten tegen AthenA. De ploeg was tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen nog niet goed voorbereid op de shoot-outs, maar in het zevende duel tegen de Amsterdammers stonden ze er. Punt voor de remise en een bonuspunt voor de shoot-outs dus en Haarlem verlaat de laatste plek.

Koploper Amstelveen heeft nog altijd de volle punten na zeven duels.

Poule B

Het is nu al duidelijk dat het dringen wordt om die eerste vier plekken in Poule B. Tot nu toe staan de eerste acht ploegen erg dicht bij elkaar. De beste is tot nu toe Fletiomare, met slechts twee verliespunten. Zondag wonnen de Utrechters met 3-1 van Breda.

Poule C

De meest in het oog springende uitslag is die van het duel Warande – Eindhoven. De Eindhovenaren stonden voorafgaand aan de wedstrijd twee punten achter op Warande, maar dankzij een klinkende 1-5 zege springen ze ruim over de Oosterhouters heen.

Ook Boxmeer won ruim. Het werd liefst 7-0 tegen Civicum, terwijl de ploegen voor zondag nog in punten gelijk stonden. ‘Hockeyles’ noemden de dames uit Boxmeer het zelf.

Poule D

Amersfoort won een belangrijk duel om de onderste regionen van Poule D te verlaten. De ploeg won van Bully en stond daarmee direct de elfde plaats af aan de Oldenzalers.

Zwolle en Naarden speelden een topduel, waarbij de thuisploeg aan het langste eind trok. Het was pas de eerste nederlaag voor Naarden dit seizoen.


Wat vind jij? Praat mee...