Eerste Klasse (D): Breda als eerste gekroond tot kampioen

Na een korte break stond afgelopen weekend de achttiende speelronde op het programma in de Eerste Klasse. Breda werd thuis tegen Rijswijk vier wedstrijden voor het einde kampioen. De Brabanders zijn met met een voorsprong van dertien punten niet meer in te halen. Hiermee is de formatie van Karel Alferink de eerste kampioen bij de Eerste Klasse Dames. De andere koplopers zijn Xenios (Poule A), Weert (Poule C) en Beuningen (Poule D).

Poule A

Xenios heeft ook na de break geen fout gemaakt. De koploper won thuis van Leusden (3-0). Hiermee houdt de ploeg een voorsprong van drie punten op Overbos. Voor Overbos stond er gelijk een topper op het programma na de break. Het elftal kreeg Phoenix op bezoek. De topper werd uiteindelijk gewonnen door de thuisploeg (1-0). Door het puntenverlies van Phoenix kon Qui Vive zich in de top drie spelen. Het team verzuimde dat door tegen USHC gelijk te spelen (2-2). Verder zagen we Strawberries – Alkmaar (0-5), AMVJ – AthenA (1-0) en Haarlem – Myra (3-2).

Poule B

Breda is tijdens de afgelopen speelronde kampioen geworden in de Eerste Klasse B. De ploeg won thuis van Rijswijk (2-0) en kon de titel zo niet meer mislopen. Op dertien punten achterstand volgt Houten. Het elftal kreeg hekkensluiter Dordrecht op bezoek en beleefde een vrij gemakkelijke zondagmiddag (4-0). Het team houdt zo een voorsprong van twee punten op concurrent Zwart-Wit. Die ploeg maakte op haar beurt ook geen misstap en won met ruime cijfers op bezoek bij Roomburg (0-5). Verder zagen we HUDITO – Warande (1-5), Zoetermeer – IJsseloever (2-1) en DSHC – Craeyenhout (0-2).

Poule C

In de strijd tegen degradatie heeft Civicum een belangrijke overwinning geboekt. Directe concurrent Goirle werd verslagen (3-2). Door de overwinning komt de formatie uit Cuijk op gelijke hoogte met Goirle. Bovenin veranderde er weinig. Koploper Weert won thuis met ruime cijfers van middenmoter Venlo (6-0). Rosmalen blijft in het spoor van de koploper. De ploeg maakte zelf ook geen fout en stapte op bezoek bij HCAS met een overwinning van het veld (2-3). Verder zagen we DES – Geel-Zwart (3-1), Oedenrode – Hopbel (0-6) en Best – HOD (2-3).

Poule D

GHBS heeft de topper in het Noorden met GCHC gewonnen (3-2). Door de overwinning blijft het elftal in het spoor van GCHC. De achterstand bedraagt op dit moment nog drie punten. Koploper Beuningen heeft nu een voorsprong van twee punten op GCHC. Op het eigen veld werd gewonnen van EHV (5-1). Door de overwinning van GHBS en het verlies van EHV stijgt de formatie uit Groningen naar de derde plek, boven EHV. Verder zagen we Quick Stick – Upward (0-0), Apeldoorn – Bully (2-3), Ede – Deventer (5-2) en Gron.Studs – Amersfoort (0-2).

 


Wat vind jij? Praat mee...