Eerste Klasse (D): Breda blijft winnen, GCHC onderuit

Door de overwinning van Breda in de dertiende speelronde van de Eerste Klasse blijft de ploeg aan kop. Achtervolger Houten verloor en dus bedraagt het verschil tussen beide ploegen nu dertien punten.  De overige koplopers in de Eerste Klasse zijn Overbos (Poule A), Weert (Poule C) en GCHC (Poule D).

Poule A

Alle ploegen in de top vier uit Poule A wisten dit weekend niet te winnen. Overbos speelde in een rechtstreeks duel om de koppositie met Qui Vive 1-1 gelijk. Achtervolgers Phoenix (0-0 tegen Alkmaar) en Xenios (2-2 tegen AMVJ) maakten hier geen gebruik van. De strijd om de koppositie ligt dus nog helemaal open in Poule A. Verder zagen we AthenA – Myra (2-1), Strawberries – Haarlem (0-4) en USHC – Leusden (2-3).

View this post on Instagram

Wat een enerverende wedstrijd was dat hé? De eerste helft zaten we er lekker in en kwamen we op voorsprong. De tweede helft begonnen we helaas een stuk minder scherp waardoor Xenios zich weer terug de wedstrijd in kon knokken. Uiteindelijk wisten we beide twee keer het net te vinden en werden de punten gedeeld. Al met al een terechte uitslag waarvoor we hard hebben gestreden. Leuk feitje: Sjouk liet gisteren zien dat ze weer helemaal back in business is door alle twee de goals te maken! Heel veel dank aan alle vaste en nieuwe(!) fans die ons langs de lijn hebben aangemoedigd. En een special shout-out naar alle feestorganisatoren en partyanimals op AMVJ gisteren! Het was weer een memorabele zondag. Graag tot de volgende! #AMVJ #wheeloffortune #jongdames1 #julliezijntop #maud30 #gekkenhuis #gelijkspel #shelleywaserookbij #sjoukieWOTM #kaartjehier #kaartjedaar #gelukkigishetklaar

A post shared by AMVJ Dames 1 (@amvjdames1) on

Poule B

Kan Breda al voorzichtig gaan denken aan een kampioenschap? De ploeg won afgelopen weekend met 1-3 op bezoek bij Hudito, terwijl achtervolger Houten verloor. DSHC was met 2-1 te sterk. Met een geslagen gat van dertien punten, heeft de ploeg uit Brabant een goed vooruitzicht. De dames van Dordrecht wachten nog steeds op de eerste punten van het seizoen. In de dertiende speelronde verloor de ploeg van Rijswijk (1-3). Verder zagen we Zoetermeer – Roomburg (3-1), IJsseloever – Craeyenhout (1-4), Warande – Zwart-Wit (2-2).

Poule C

De top drie in Poule C maakte afgelopen weekend geen fout, er werd met ruime cijfers gewonnen. Koploper Weert versloeg Best met 7-0, DES won thuis van Civicum met 6-0 en Rosmalen ging er met de volle buit vandoor tegen HOD (6-1). Door de winst van de topploegen blijft het ongekend spannend in de race om het kampioenschap. Verder zagen we Venlo – Goirle (3-2), Geel-Zwart – Hopbel (2-1) en HCAS – Oederode (3-1).

Poule D

Amersfoort wist iedereen te verrassen door koploper GCHC met 3-2 te verslaan. Achtervolgers Beuningen (wint 0-2 van Gron. Studs) en GHBS (wint 1-4 van Apeldoorn) maakten hier goed gebruik van en komen nu op vijf punten van de koploper. Het duel om de vierde plek tussen Upward en EHV eindigde in een 1-1 gelijkspel. Verder zagen we Bully – Deventer (5-1) en Quick Stick – Ede (0-6).


Wat vind jij? Praat mee...