Eerste Klasse (D): Bully, Oss, Warande en Westerpark winterkampioen

In Poule A blijft het spannend. Er zijn twee koplopers; Westerpark en Houten. Warande is de winterkampioen van Poule B en in Poule C heeft Oss een goede slag geslagen om de koppositie. Bully wint na twee teleurstellende weken weer (6-2) en doet afstand van Ede. ย 

Poule A

Houten en Westerpark houden het spannend aan kop in Poule A. Beiden ploegen wonnen opnieuw en eindigen de eerste seizoenshelft met 26 punten. Houten won met 1-2 van AthenA, die op een elfde plaats staat. Westerpark had een makkelijker middag, zij wonnen met 1-4 van USHC. De nummer drie, AMVJ, houdt nog zicht op de top. Zij waren met 2-0 te sterk voor hekkensluiter Alkmaar. Haarlem verloor opnieuw, ditmaal van Myra (4-0) en het duel tussen Qui Vive en VVV eindigde in 0-0. Overbos, de nummer acht, had geen moeite met Naarden. Op eigen veld werd er met 4-1 gewonnen van de nummer vier. Voorafgaand aan dat duel werd een minuut stilte in acht genomen voor de overleden clubmensen Pierre en Simon.

Poule B

DES eindigde vorig seizoen nog in de top van de Eerste Klasse, maar dit jaar zit het niet mee. De ploeg speelde voor de vierde keer gelijk en verkeerd zich op een elfde plek. Het werd 4-4 tegen Etten-Leur. Ook DSHC โ€“ Rijswijk eindigde in een remise. Beiden ploegen scoorden een keer. Koploper Warande is nog altijd ongeslagen, maar winnen deed het dit weekend niet. Op eigen veld werd het 2-2 tegen de dames van IJsseloever die op de tiende plek staan. Craeyenhout had een makkelijke middag tegen Westland (5-0) en ook Zoetermeer kwam niet in de problemen tegen Alphen (3-0). Zwart-Wit verloor met 4-1 van HUDITO, die door de overwinning op nummer drie staat.

View this post on Instagram

Dat was weer een heerlijke hockeyzondag! Wij gaan als ongeslagen kampioen de winterstop in. ๐Ÿ˜ Wie had dat gedacht?! Natuurlijk, de 2-2-eindstand tegen Ijsselover Dames 1 hadden wij graag anders gezien. Wij kwamen op een 1-0 voorsprong dankzij een goede actie over de achterlijn van @bobbie.dehaan, die de bal zelf in de goal frommelde. Ijsselover maakte de 1-1 uit een onterechte strafcorner, maar ja die gaan er altijd in.. Na een mooie bal van @xzaralee schoot @renskeleenaars met haar backhand de bal hard in de netten. @pamligtvoet maakte er 3-1 van, maar uiteindelijk werd de goal toch nog afgekeurd: shadow, maar Ijsselover stond redelijk ver weg om echt druk op de bal te krijgen. Ook over dit moment werd lang nagepraat. In de slotminuut lukte het de bezoekers nog de 2-2 te maken. Heel erg zuur en zonde! Na 11 wedstrijden zijn dit de statistieken. 1. Warande – 23 punten – 6 gewonnen – 5 gelijk – 0 verloren – +/- 11. En dat maakt ons winterkampioen en daar zijn we trots op. Heel af en toe mag je dan het leven even vieren! ๐Ÿ˜‰๐Ÿฅ‡ Wij zijn er nog laaaaang niet en dat beseffen wij maar al te goed. Alle ouders en supporters bedankt voor jullie steun de 1e seizoenshelft! โ™ฅ๏ธ

A post shared by Warande Dames 1 (@warandedames1) on

 

Poule C

Voor MEP stond er weer een finale op het programma. Oss uit, wat een spannende wedstrijd zou moeten zijn, bleek toch anders. De thuisploeg won met 4-1 van MEP en gaat als winterkampioen de zaal in. Concurrent Rosmalen won met 4-1 van Venlo, waardoor Venlo naar plek vijf zakt. Best kan door de overwinning op Uden (0-3) aansluiten bij de top vier van Poule C. Berkel-Enschot won op eigen veld met 4-2 van Geel-Zwart en is van haar laatste plek af. Geldrop won verrassend van de Hopbel (3-2) en ook HOD deed goede zaken door te winnen van HCAS (2-3) de nieuwe hekkensluiter van Poule C.

Poule D

Na twee teleurstellende weken zijn de dames van Bully weer in vorm. De koploper won met duidelijke cijfers van GCHC. Het werd 6-1. Ook EHV scoorde zes keer, de nummer drie won met 3-6 van de nummer twaalf Gron. Studs. Apeliotes boekt een belangrijke zege op Amersfoort (2-1) en ook Quick Stick doet goede zaken door te winnen van Civicum (1-3). GHBS verloor met 2-4 van Phoenix en Upward โ€“ Ede eindigde in 1-1. Door het gelijkspel van Ede staat Bully 2 punten los van de nummer twee en kunnen zij zich kronen tot winterkampioen.

 

 


1 Reactie

  1. LManus

    Ede heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan dit weekend de eerste plek terug pakken bij winst op apeliotes.


Wat vind jij? Praat mee...