Eerste Klasse (D): Craeyenhout profiteert van puntverlies top 5

Kijk, dat is lekker. Zelf winnen en alle vijf ploegen boven je punten zien verspelen. Het overkwam Craeyenhout in Poule B. De degradant uit de OVK heeft de punten nodig, want momenteel liggen ze niet bepaald op koers voor een snelle terugkeer in de Overgangsklasse.

Poule A

In Poule A is een afgetekende top 2. Amstelveen (35 punten) en Leiden (33) wonnen zondag en voeren de ranglijst aan. Zij lijken er aan het einde van de rit vandoor te gaan met de promotie naar de Overgangsklasse. Onder hen staan vijf ploegen die strijden om die laatste promotieplek én dat playoff-plekje. Van hen wonnen Alphen, AthenA en Zoetermeer. Alliance en Myra speelden tegen elkaar gelijk en verliezen dus ten opzichte van de rest.

Poule B

Opvallend genoeg liet de hele top 5 in Poule B punten liggen. Zo kwam koploper Schaerweijde bij Houten niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Nummers 2 en 3 Fletiomare en Schiedam deelden de punten met elkaar en Phoenix en DES verloren. Nummer 6 Craeyenhout won wel, zij het tenauwernoord, van Breda en doet dit weekend goede zaken in de jacht op de promotieplekken.

Ook DSHC kon juichen. De Delfste studenten wonnen hun wedstrijd en klimmen naar plek 10. Met negen punten voorsprong op de laatste plek, lijken ze dit seizoen wel veilig van degradatie.

Poule C

Nog altijd zijn de dames van Eindhoven ongeslagen, al kwam de koploper zondag niet verder dan 2-2 tegen nummer 7 HOD. Dat was tevens de uitslag van HCAS – Oedenrode, de nummer 9 tegen de nummer 10.

MEP boekte de grootste overwinning. Zij wonnen 6-2 van hekkensluiter Civicum. Het goede nieuws voor Civicum was dat ook Boxmeer verloor. Beide ploegen hebben vier punten en zullen met elkaar moeten gaan uitvechten wie degradeert.

Poule D

Opvallend genoeg werd elke wedstrijd in Poule D met drie doelpunten of meer verschil gewonnen. Alle ploegen uit het linkerrijtje wonnen van een ploeg uit het rechterrijtje. De grootste zege was voor Ede, zij wonnen 7-1 van Bully met vijf goals van ene ‘Sarah D’. De Edense dames hebben de punten nodig, want zij moeten flink in de achtervolging op Naarden om nog aanspraak te maken op de playoff-plek.

De stand in de Eerste Klasse Dames per 11 maart


Wat vind jij? Praat mee...