Eerste Klasse (D): Doelpuntenfestijn in Oss

De vierde speelronde stond dit weekend op het programma en dat bracht veel met zich mee. Zo won Oss thuis op eigen veld met een ‘korfbaluitslag’. Warande loopt uit door het verlies van Zoetermeer. Ede en Bully scoren beiden zes keer en Houten wint opnieuw. 

Poule A

Alkmaar staat na vier wedstrijden nog steeds onderaan met een punt. De ploeg verloor afgelopen zondag met 3-0 van Overbos, dat op de zesde plaats staat. Ook de nummer tien en elf verloren: Naarden en AthenA gingen beiden zonder punten naar huis. De koplopers deden wat ze moesten doen. Houten was met 1-3 te sterk voor Naarden en staat met tien punten aan kop. De dames van Westerpark wonnen weer (0-1 overwinning op VVV) en hebben maar een punt minder dan Houten. De wedstrijd tussen Myra en AMVJ werd nipt gewonnen door AMVJ. Met een 2-1 overwinning staan de dames uit Amstelveen op de derde plek. Haarlem en Qui Vive hebben dit weekend niet gespeeld.

View this post on Instagram

Oh oh, aan motivatie in ieder geval geen gebrek om op deze druilerige herfstdag 🍁🌧 (perfect voor ons waterslurpende veld) weer eens 3 punten te pakken. Ondanks het goede voorbeeld van onze minitoppers van de week, verzuimden we helaas om een goaltje te maken en scoorde Westerpark er eentje te veel. Leuke wedstrijd, goede sfeer, onbevredigend resultaat. Genoeg om aankomende week mee aan de slag te gaan om zondag tegen @hchoutendames1 weer te knallen! ✨ Dick of the day was Niki, die ontdekte dat je niet op een plastic prullenbak moet gaan zitten. She learned the hard way. Onze Thijs was Woman of the match, met oa meermaals een perfect uitgevoerde backhandslag langs de lijn. Dank aan al het publiek dat weer en wind heeft doorstaan om naar ons te komen kijken. Jullie waren de echte toppers van vandaag. ✨✨✨

A post shared by VVV Dames 1 (@vvvdames1) on

Poule B

Warande is de koploper in Poule B. Met drie overwinningen en een gelijkspel op zak heeft de ploeg uit Oosterhout tien punten. Afgelopen weekend won het met 3-0 van Alphen. Zoetermeer verloor dit weekend met 3-1 van Craeyenhout. Hierdoor staat Warande een punt los en zakt Zoetermeer naar de tweede plek. Rijswijk wint met 4-0 van Etten-Leur. Hudito staat op de gedeelde derde plek na de overwinning op DSHC (3-0). DES deelde de punten op eigen veld met Westland en Zwart-Wit won nipt van IJsseloever (0-1).

Poule C

De uitslag van Oss en HOD is zonder enige twijfel de meest opvallende uitslag van deze speelronde. Maar liefst 9-6 werd het in Oss. Na een 5-0 voorsprong kwam HOD terug naar 5-5, maar Oss herpakte zich en won uiteindelijk met duidelijke cijfers. De dames van MEP, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Overgangsklasse, moesten genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Best. Het werd 0-0 in Boxtel. Promovendus Uden deed goede zaken in de Eerste Klasse. Door de overwinning op Geldrop (4-2) staan ze op plek vier met zeven punten uit vier speelrondes. Koploper Rosmalen won opnieuw, het werd 4-0 tegen HCAS. Venlo nam de punten weer mee naar Limburg na een 1-2 overwinning op Berkel-Enschot. De Hopbel deed goede zaken tegen Geel-Zwart en won met 3-1.

Poule D

Ede scoorde liefst zes keer tegen Amersfoort. Op hun eigen veld waren ze met 6-2 te sterk. Ook Bully was zes keer trefzeker. In de wedstrijd tegen Civicum werd het 6-0 voor Bully. GHBS won op eigen veld met 2-1 van Quick Stick. Nummer twee Upward won nipt (1-0) en staat met punten gelijk met koploper Ede. Gron.Studs verloor van Apeliotes (1-4) en ook EHV ging zonder punten naar huis. Er werd met 5-3 verloren van Phoenix.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...