Eerste Klasse (D): GCHC neemt koppositie over

In Poule D was er de strijd om de eerste plek. Voormalig koploper EHV verloor van GCHC waardoor de ploeg uit Groningen de koppositie overnam. De huidige koplopers in de Eerste Klasse Dames zijn Phoenix (Poule A), Breda (Poule B), Hopbel (Poule C) en GCHC (Poule D). 

Poule A

In Poule A viel een aantal grote uitslagen te noteren. Overbos won afgelopen zondag met liefst 9-2 van de Strawberries, Xenios met 5-0 van USHC en Haarlem met 4-0 van Leusden. Koploper Phoenix speelde gelijk tegen Myra: 1-1. Verder zagen we AMVJ – Alkmaar (3-1) en Qui Vive – AthenA (2-1).

Poule B

Stadsgenoten Breda en Zwart-Wit wonnen afgelopen zondag beide hun wedstrijd. Breda versloeg Craeyenhout met 2-1 en Zwart-Wit was met 4-2 te sterk voor Rijswijk. Daardoor is het aan kop zeer spannend. Breda gaat aan de leiding op een punt gevolgd door Zwart-Wit. Verder zagen we DSHC – IJsseloever (0-0), Houten – Warande (2-0), Roomburg – HUDITO (2-3) en Zoetermeer – Dordrecht (3-1).

Poule C

In Poule C pakte Goirle hun eerste punt dankzij een gelijkspel tegen Oedenrode (1-1). Civicum en Venlo scoorden er flink op los. Het werd 3-6. Daardoor komt Venlo op evenveel punten te staan als koploper Hopbel die met 1-4 van HOD won. Verder zagen we Best – HCAS (3-1), DES – Rosmalen (4-3) en Weert – Geel-Zwart (3-0).

Poule D

GCHC won met 3-1 van EHV, dat voorafgaand aan de speelronde aan de leiding ging. Door deze overwinning nam GCHC de koppositie over. Achtervolger GHBS won met 2-0 van Gron.Studs. Verder zagen we Apeldoorn – Upward (0-1), Beuningen – Deventer (1-0), Ede – Bully (2-2) en Quick Stick – Amersfoort (2-1).


Wat vind jij? Praat mee...