Eerste Klasse (D): GCHC wint derby en blijft stevig aan kop

Overbos pakt de koppositie over van Qui Vive in Poule A. Breda slaat een groot gat door te winnen van de nummer twee in Poule B. Het wachten is op Dordrecht, dat nog altijd voor de eerste punten vecht in Poule B. De overige koplopers in de Eerste Klasse zijn Weert (Poule C) en GCHC (Poule D).

Poule A

De spanning in Poule A blijft toenemen. Overbos wint met 4-0 van USHC en pakt daarmee de koppositie over van Qui Vive, die na het 1-0 verlies tegen Xenios, plotseling vierde staat. Het gat tussen nummer één en nummer vier in deze poule bedraagt maar twee punten. Phoenix, de huidige nummer drie, wint met 4-0 van Strawberries. Verder zagen we Myra – Alkmaar (1-2), Leusden – AthenA (0-1) en Haarlem – AMVJ (1-3).

Poule B

In Poule B blijft Breda ruim aan kop staan. Na de 2-1 thuisoverwinning tegen de nummer twee Houten, is het gat maar liefst tien punten. Craeyenhout, de nummer drie in poule B, wint 3-1 van de hekkensluiter Dordrecht. Die ploeg staat momenteel nog puntloos onderaan. Verder zagen we DSHC – Zoetermeer (2-3), Zwart -Wit – HUDITO (2-3), Rijswijk – Warande (2-4) en Roomburg – IJsseloever (2-1).

10 PUNTEN LOS! Vandaag gestreden voor 3 punten tegen @hchoutendames1 die tweede staan! Door weer en wind de 3 punten in…

Geplaatst door Dames 1 Breda op Zondag 10 maart 2019

Poule C

In Poule C wordt de spanning voor de koppositie met de week groter. Nummer drie Hopbel speelt 0-0 gelijk tegen nummer vier Rosmalen. Weert wint met 7-1 van Civicum en zo veroveren de Limburgers de koppositie van DES. In de middenmoot wint HCAS met 2-3 van HOD en wordt Best – Venlo 2-2 gelijk. De wedstrijd tussen Goirle en Geel-zwart is vanwege slechte weersomstandigheden gestaakt. Geel-zwart verdedigt tijdens de inhaalwedstrijd een 0-1 voorsprong.

Geplaatst door Geel-Zwart Dames 1 op Zondag 10 maart 2019

Poule D

Koploper GCHC wint de derby van de Groninger Studs met 4-1 en blijft hierdoor ruim aan kop staan. GHBS verliest 0-2 van Bully en voelt de hete adem van EHV (wint 5-4 van Amersfoort) en Beuningen (wint 3-1 van Quick Stick). Samen delen zij de tweede plaats. Verder zagen we Deventer – Upward (1-3) en Ede dat thuis te sterk was voor hekkensluiter Apeldoorn (3-0).

Geplaatst door MHC Beuningen Dames 1 op Maandag 11 maart 2019


Wat vind jij? Praat mee...