Eerste Klasse (D): Een gedenkwaardig afscheid van ‘Theo’

In de Eerste Klasse Dames gebeurde afgelopen weekend weer genoeg. Houten nam afscheid van sterspeelster Thessa van der Meer-Bax, Apeldoorn zette aanvoerder Julia in het zonnetje en bij Warande keepte Sabrina een fantastische shoot-out-serie.

Poule A

Haarlem staat met drie punten onderaan en zag afgelopen weekend kans om in te lopen op concurrent Alkmaar. In de voorbereiding van dit seizoen hadden de twee ploegen al een oefenpotje tegen elkaar gespeeld. Toen won Haarlem met 1-0, dus waarom zou dat dit keer niet nogmaals kunnen lukken? Maar helaas voor Haarlem. Dit keer was het andersom. Alkmaar won met 1-0 en Haarlem staat nog steeds onderaan.

Het was weer zondag, de leukste dag van de week!! Want dan mogen wij weer lekker een balletje slaan!Dit jaar nog niet…

Geplaatst door HC Haarlem dames 1 op Maandag 13 november 2017

Poule B

Thessa van der Meer-Bax, door haar teamgenoten Theo genoemd, speelde afgelopen zondag haar laatste thuiswedstrijd voor Houten Dames 1. Ze is een vertrouwd gezicht van de ploeg en is inmiddels al aan haar elfde seizoen bezig, wat haar de bijnaam ‘oma’ opleverde. Het werd een gedenkwaardig afscheid met een publiekswissel en de nodige cadeautjes. Houten verloor overigens wel, met 1-2 van Fletiomare.

Aan alle goede dingen komt een eind. A.s. zondag, 12 november, speelt Thessa van der Meer-Bax haar laatste…

Geplaatst door HC Houten Dames 1 op Vrijdag 10 november 2017

 

Poule C

In de Eerste Klasse C liep koploper MEP tegen puntverlies aan. De nummer één van de ranglijst speelde met 2-2 gelijk tegen nummer zes Venlo. Achtervolgers Eindhoven en Warande wonnen hun wedstrijden ook niet. Ze speelden gelijk tegen respectievelijk Hopbel en HOD. Bij Warande stond keepster Sabrina, volgens onderstaand wedstrijdverslag, in de shoot-out-serie fantastisch te keepen. Ze liet maar één van de vier ballen door, waardoor Warande een extra punt overhield aan de shoot-outs.

HOD Dames 1 had duidelijk iets recht te zetten na 2 nederlagen in een weekend en begon vanaf minuut 1 vol goede moed….

Geplaatst door Warande Dames 1 op Maandag 13 november 2017

 

Poule D

Voor het eerst dit seizoen won hekkensluiter Apeldoorn een potje. Tegenstander Upward werd met 0-3 verslagen en dat was reden genoeg om aanvoerder Julia – die twee keer scoorde – in het zonnetje te zetten. Door de overwinning verkleinde Apeldoorn de achterstand op nummer elf Bully, die met 2-3 van Gooische verloor, tot drie punten.

Zo! 👊🏼! 0-3. En de Gouden Stick voor Aanvoerder Julia die niet alleen 2x prachtig scoorde, maar ook dit team zo lekker aanvoert. #alsjejeverslaaptmoetjescoren #zolekkerdit #dikverdiend #despo

Geplaatst door AMHC Apeldoorn – Dames 1 op Zondag 12 november 2017

 


Wat vind jij? Praat mee...