Eerste Klasse (D): GHBS scoort negen keer tegen hekkensluiter

Vier koplopers in de Eerste Klasse Dames hebben een gelijk aantal punten. Vijf wedstrijden, dertien punten. Allemaal nog ongeslagen. In Poule B stonden Zoetermeer en Warande tegen elkaar, de nummers een en twee van de poule. GHBS strafte Civicum hard af in Cuijk in Poule D, en HUDITO en DES maakten er een doelpuntenfestijn van.

Poule A

Alkmaar verloor opnieuw, dit keer van de nummer twee, Westerpark (3-1). De ploeg staat na vijf speelrondes stijf onderaan. AthenA, is de voorlaatste van deze poule. Ook zij verloren deze speelronde. Met 0-2 was AMVJ te sterk voor de thuisploeg. Naarden scoorde flink tegen Haarlem en staat nog drie punten achter op de nummer vier. Het werd in Haarlem 1-5. Koploper Houten won nipt van VVV (1-0), en behoudt de koppositie. USHC staat door de overwinning op Overbos (3-2) op de vierde plek. Myra en Qui Vive deelden de punten. Het werd 1-1.

View this post on Instagram

Vanwaar die blije koppies??? 3-2 winst tegen Overbos!!! Wat een strijders. En weer een belangrijke overwinning! We kunnen de top drie al ruiken maar we zijn er nog láng niet. Hoe de wedstrijd ging? We maakten het voor onszelf weer moeilijk spannend op het eind maar gelukkig was daar… ons slot op de deur, rots in de branding: ED. Ja, ja. Deze keeper heeft ons echt gered en er voor gezorgd dat wij de drie punten in huis hebben gehouden. Een echte #WOTM. Volgende week spelen we uit tegen AMVJ (altijd lastig). Zij de huidige nummer 3, wij 4. Eens kijken of we dat om kunnen draaien. Tot de volgende! #supersunday #verrienieuwrecord #ierlekkeregoaltjes #laarsjevoorjezelf #mex #geenkaartenmeer #veelpuntenweekend #gefelimannen #blijekoppies #lekkerzeg

A post shared by U.S.H.C. Dames 1 (@ushcdames1) on

Poule B

Zoetermeer ontving Warande, de nummer een en twee uit Poule B. Een gelijkwaardige strijd, die Warande nipt won: 1-2. Door de overwinning staat koploper Warande met vier punten los. Zoetermeer staat nog steeds een punt boven HUDITO en staat op de tweede plek.  HUDITO en DES scoorden er op los. De wedstrijd eindigde in een 4-4 stand. Zwart-Wi en HUDITO hebben allebei acht punten.  Zwart-Wit deed dat door een 5-3 overwinning op Westland. De huidige nummers vijf en zes speelden ook tegen elkaar. IJsseloever won met 1-2 van Rijswijk. DSHC won van Craeyenhout met 2-0. Alphen verloor op eigen veld met 0-2 van Etten-Leur.

Poule C

Koploper Rosmalen won met duidelijke cijfers in Geldrop. Met 5-0 werd de promovendus uit de Tweede Klasse verslagen. MEP ging er met de volle buit vandoor op bezoek bij De Hopbel. De ploeg uit Boxtel won met 1-2 en staat door die overwinning op een derde plek met elf punten. HCAS verloor op eigen veld met 0-3 van Oss. Ook Venlo bleef puntloos achter. De Limburgers verloren met 3-2 in Best. HOD won op eigene veld met 2-0 van Geel-Zwart. Uden en Berkel-Enschot maakten het spannend, maar Uden won uiteindelijk met 3-2.

Poule D

Bully en Upward verzamelden 13 punten uit vijf duels. Bully is echter koploper met een beter doelsaldo. Daar werkte de ploeg ook aan tegen Apeliotes: 1-5. De ploeg uit Arnhem zegevierde tegen Gron. Studs. Upward won met 0-2. Phoenix en Amersfoort maakte het spannend, maar Phoenix ging met de punten naar huis. In Amersfoort was Phoenix met 2-3 te sterk. EHV won thuis met 3-1 van GCHC en staat daarmee op een zesde plek. Civicum is hard onderuit gegaan op eigen veld. Er werd met 0-9 verloren van GHBS. Civicum staat nog altijd stijf onderaan met een punt. Quick Stick verloor met 1-2 van Ede.

 

 

 

 


1 Reactie

  1. llinde

    Wat is de promotie-degradatie regeling in deze klasse? Zou het misschien bovenaan vermeld kunnen worden?


Wat vind jij? Praat mee...