Eerste Klasse (D): Groningse derby eindigt in 0-0

In de Eerste Klasse Dames Poule D speelde GCHC tegen GHBS. Het was niet alleen de Groningse derby maar ook de strijd om de eerste plek. De wedstrijd eindigde in 0-0 waardoor GCHC aan kop blijft. De huidige koplopers in de Eerste Klasse zijn Qui Vive (Poule A), Breda (Poule B), Hopbel (Poule C) en GCHC (Poule D). 

Poule A

Dankzij de gewonnen wedstrijd van Qui Vive op USHC (1-2), Xenios op Leusden (0-6) en het verlies van Phoenix op Overbos (0-3) is de rangorde in Poule A verschoven. Qui Vive neemt de leiding en Phoenix zakt van de eerste naar de derde positie, achter Xenios. Verder zagen we Alkmaar – Strawberries (4-1), AthenA – AMVJ (2-2) en Myra – Haarlem (1-3).

Poule B

Er werd liefst negen keer gescoord in het duel tussen Warande en HUDITO. De einduitslag was 6-3. Ook Craeyenhout wist vaak te scoren tegen DSHC. Het werd 4-0. Verder zagen we Dordrecht – Houten (1-2), IJsseloever – Zoetermeer (0-2), Rijswijk – Breda (1-4) en Zwart-Wit – Roomburg (2-0).

Poule C

Aan de uitslagen te zien was het spannend in Poule C. Zo won DES met 2-3 van Geel-Zwart, HOD met 1-0 van Best, Hopbel met 2-0 van Oedenrode en Rosmalen met 3-1 van HCAS. Goirle speelde in het duel met Civicum gelijk (1-1) en Venlo tegen Weert eindigde in een 2-2.

Poule D

GHBS verzuimde afgelopen weekend de koppositie in Poule D over te nemen van GCHC. De Groningse derby eindigde onbeslist (0-0), waardoor GCHC een voorsprong van een punt behoudt op GHBS. Verder zagen we Amersfoort – Gron.Studs (4-0), Bully – Apeldoorn (5-1), Deventer – Ede (1-3), EHV – Beuningen (1-1) en Upward – Quick Stick (1-0).


3 Reacties

 1. rancoburgzorg

  Als ik GCHC tegen GHBS lees, dan denk ik dat er een compleet gebrek aan fantasie is daar in het Noorden. Durven ze daar nu echt geen pakkendere naam voor een hockeyclub te bedenken? Waar zijn ze bang voor? De plaatselijke voetbalclub wist ook al niets beters dan de stadsnaam en daar FC voor te plakken, dus misschien is het een regionaal verschijnsel?

  1. jaapie

   Zitten 4 clubs in Groningen. GCHC, GSHC, GHBS en GHHC. GSHC wordt in de volksmond gelukkig nog "Groninger studs" genoemd.

 2. ongelooflijk maar waar

  @rancoburgzorg Goed idee. Volgens mij zijn er naast de reigers, graspiepers , kraaien, pelikanen, mezen, meeuwen en zwaluwen nog wel vogelsoorten over. Of misschien is er nog iets te vinden in de grieks-romeinse mythologie naast , alecto, leonidas, apeliotes, ares, athena, hermes, olympia, phoenix, pollux, xenios en thor. Een verwijzing naar ons romeinse verleden doet sowieso altijd goed zoals, fletiomare of civicum. Of wacht! Misschien een verwijzing naar een onderdeel van onze sport, zoals bully, haackey, don quishoot, push, scoop (2x zelfs), shot . Of nee! Misschien een kleuren combinatie zoals rood-wit, zwart-wit, geel-zwart, oranje-rood of ergert u zich dan groen en geel. HAHAHA. Nee, ander idee: we doen afkortingen, maar dan voor een leuke tekst zoals Dopie, FIT, HBS, HOD, MOP. Stiekem hoop ik ook dat HIC voor 'Hockey Is Cool staat' Nee, nee, nee! Iets met snelheid: Rapid, Rapide, Tempo of Tempo '34. Oké, oké, nog eentje: onder welke noemer zouden we de warande en kampong, woerden en saalland kunnen plaatsen?


Wat vind jij? Praat mee...