Eerste Klasse (D): Hekkensluiter Dordrecht pakt eerste punt

Het hele seizoen stonden de dames van Dordrecht al puntloos onderaan, tot afgelopen weekend. In het thuisduel met Zoetermeer werd met 1-1 gelijk gespeeld wat voor vreugde zorgde bij de dames. In de Eerste Klasse C heeft Rosmalen de topper tegen DES weten te winnen. De thuisploeg stapte met een 3-2 overwinning van het veld. De achterstand op koploper Weert bedraagt hierdoor vier punten. De overige koplopers zijn Xenios (Poule A), Breda (Poule B) en GCHC (Poule D).

Poule A

Xenios heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Het team won overtuigend van USHC (4-8). De voorsprong op concurrenten Overbos en Phoenix bedraagt nu drie punten. Overbos maakte op haar beurt ook geen fout en won ook met ruime cijfers op bezoek bij Strawberries (1-9). Phoenix morste punten. Op bezoek bij Myra kwam het elftal niet verder dan een gelijkspel (2-2). Verder zagen we AthenA – Qui Vive (1-2) en Alkmaar – AMVJ (2-2).

 

Poule B

Hekkensluiter Dordrecht heeft voor het eerst een punt gepakt dit seizoen. Thuis tegen Zoetermeer eindigde het in 1-1. Koploper Breda maakte dit weekend geen fout. Op bezoek bij Craeyenhout won de ploeg van Karel Alferink met 1-2. De voorsprong op achtervolger Houten blijft zo dertien punten. Houten mocht zelf ook drie punten bijschrijven. Tijdens de uitwedstrijd tegen Warande wonnen de dames met 1-2. Verder zagen we IJsseloever – DSHC (1-1), HUDITO – Roomburg (1-1) en Rijswijk – Zwart-Wit (2-3).

View this post on Instagram

1-1 tegen Hudito! 📸 @jk_sportfotografie

A post shared by Roomburg Dames 1 (@roomburgd1) on

Poule C

Weert blijft de koploper in de Eerste Klasse C. Afgelopen weekend boekte het team bij Geel-Zwart een 0-5 overwinning. De dames van Rosmalen staan voorlopig op de tweede plaats met een punt meer dan DES. Rosmalen won afgelopen weekend van concurrent DES met 3-2. Beide team houden nog zicht op Weert. Hopbel speelde afgelopen weekend thuis tegen HOD en stapte met een overwinning van het veld (3-1). Door de overwinning komt de ploeg weer een stukje dichterbij de top drie. Verder zagen we Goirle – Oedenrode (4-0), Venlo – Civicum (7-0) en HCAS – Best (4-2).

Poule D

Koploper GCHC heeft op bezoek bij EHV punten laten liggen. Beide teams moesten de punten delen na een gelijkspel (3-3). Door het puntenverlies van GCHC kon achtervolger Beuningen inlopen op de lijstaanvoerder. De ploeg ging afgelopen weekend op bezoek bij hekkensluiter Deventer en boekte een 0-2 overwinning. Hierdoor komt het elftal op een punt van GCHC en blijft het spannend in de Eerste Klasse D. Op het middenveld namen de dames van Amersfoort het op tegen de concurrent Quick Stick en wonnen het duel met 4-2. Verder zagen we Bully – Ede (2-1). Upward – Apeldoorn (3-1) en Gron. Studs – GHBS (0-1).

View this post on Instagram

#winningteam🏆 #3puntenindepocket 💚🖤

A post shared by Upward D1 (@upwarddames1) on


Wat vind jij? Praat mee...