Eerste Klasse (D): Oss neemt koppositie over

Twee wedstrijden werden er afgelopen weekend gespeeld die gingen om de koppositie. Oss was te sterk voor Rosmalen, Bully versloeg GHBS. Berkel-Enschot ging voor het eerst dit seizoen met drie punten naar huis.

Poule A

USHC had niets te vertellen in de wedstrijd tegen de dames van Naarden. In Naarden werden de Utrechtse studenten met 7-1 verslagen. Ook Westerpark won met duidelijke cijfers. Het werd tegen Haarlem 5-1 voor de koploper. Het duel tussen Qui Vive en AMVJ eindigde in een remise (1-1). VVV won nipt met 1-0 van AthenA en staat op een vijfde plek. De nummer acht van de poule, Overbos, won op eigen veld met 3-1 van de nummer twee, Houten. Door het verlies van Houten staat Westerpark twee punten los aan kop. Myra ging met drie punten naar huis. Zij wonnen met 1-2 van Alkmaar.

Poule B

Koploper Warande verspilde punten op eigen veld tegen Craeyenhout. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Warande staat nog een punt voor op de ranglijst ten opzichte van Zoetermeer, dat ruimschoots van Westland won (1-6). Zwart-Wit is de ploeg waarmee Zoetermeer de tweede plek deelt. Zij wonnen nipt van Alphen (2-1). Etten-Leur won met 4-2 van HUDITO en ook DSHC ging met drie punten naar huis. In de wedstrijd tegen IJsseloever was DSHC met 1-2 te sterk. De nummer vijf, Rijswijk, deelde de punten met de nummer elf, DES. Het werd in Kaatsheuvel 3-3.

Poule C

De wedstrijd tussen de twee koplopers stond op het programma. Oss ontving Rosmalen, was met 2-1 te sterk en nam de koppositie over. MEP profiteerde ook van het puntenverlies van Rosmalen en steeg naar plek twee. Het won op eigen veld met 7-2 van Geldrop. Venlo won thuis met 3-1 van HCAS en staat op een keurige vierde plek. Best deed goede zaken tegen HOD. Het werd 4-2 en staat na acht speelrondes op zestien punten. De clash tussen Uden en Geel-Zwart werd beslist door Uden. De uitploeg won met 1-2 en staat daarmee op plek zes. De Hopbel verloor van hekkensluiter Berkel-Enschot met 1-0. Door de overwinning op de Hopbel heeft Berkel-Enschot haar eerste overwinning binnen.

Poule D

Ook in deze poule stonden de nummers één en twee tegenover elkaar. Bully mocht naar GHBS. In Groningen werd het 2-4 voor Bully. Upward staat gedeeld tweede met GHBS, maar won dit weekend niet. Het werd 1-1 tegen de nummer 10 Amersfoort. Ede won met 4-0 van Gron. Studs en ook EHV scoorde viermaal. Zij wonnen met 4-2 van Quick Stick. Civicum won ook en staat na acht wedstrijden op zeven punten. Apeliotes verloor van Phoenix (5-3) en kon niet inlopen op GCHC.

View this post on Instagram

Het verslag van afgelopen zondag paste niet meer in het vorige bericht, vandaar nog een post met een leuk kiekje samen met heren 1💖💖💖 Thuis tegen Quickstick. Deze week geldt natuurlijk weer de afspraak om sterk te beginnen, en dat lukte zeker. Al was er in de voorbespreking enige paniek omdat er ineens een ander bord hing in het bespreekhok en Thiemo daar zijn (altijd) mooie tekeningen al op had getekend. Hierdoor kon bijna niemand meer op hun “vaste” plek zitten ;);) Nadat iedereen het hok binnen was gekomen en vervolgens had geschreeuwd “Wat is dit nou weer??” moesten we ons er toch echt bij neerleggen… Maar dat terzijde, er waren mooie combinaties te zien in het veld en kwamen super vaak de cirkel binnen over de achterlijn. De cirkelbezetting was niet goed waardoor we er geen doelpunt in wisten te tikken. Toch viel voor ons de 1-0 door een flats vanuit de strafcorner van Juul. Jammer genoeg wisten we deze voorsprong niet vast te houden en wist Quick stick in een van de eerste veldkansen voor hun al een doelpunt te maken. In het tweede kwart wisten wij gelukkig de 2-1 te maken via Daniek. Maar ook nu wisten wij de voorsprong niet vast te houden en maakte Quick stick de 2-2 door een goed geslagen strafcorner. Ook nu hadden we weer in de rust afgesproken om rust te houden, het veldspel was goed dus de voorsprong zou vanzelf komen. Gelukkig wist Cris er nog een in te schieten dus was de voorsprong weer voor ons. Hierna hebben we de voorsprong goed vastgehouden en zelfs nog de 4-2 gemaakt via Roos! Deze week wederom goed gespeeld en nu op naar volgende week, dan moeten we naar Civicum!

A post shared by EHV DAMES UNO (@ehvdamesuno) on


Wat vind jij? Praat mee...