Eerste Klasse (D): Pijl-en-boog-training helpt Craeyenhout niet

De dames van Craeyenhout hadden vorige week een speciale training ingelast om zich optimaal voor te bereiden op het duel met koploper Fletiomare in de Eerste Klasse B. Bal en stick werden ingeruild voor pijl en boog. Het waren zondag echter de gasten uit Utrecht die met scherp schoten en 2-4 wonnen. 

Poule A

Koploper Amstelveen had zondag een lastige middag tegen Alliance. Uiteindelijk was een benutte strafcorner voldoende voor de 1-0 winst. Amstelveen blijft daardoor aan kop met liefst 24 punten uit 8 wedstrijden.

Poule B

DES en Schiedam, twee subtoppers in Poule B, maakten er zondag een spannende wedstrijd van. DES kwam op een 1-0 voorsprong, maar het leek lange tijd Schiedam dat met de drie punten aan de haal ging. Pas in de allerlaatste minuut maakte DES gelijk: 2-2. Voor DES was het de eerste keer dit seizoen dat een duel in een gelijkspel eindigde, zo lezen we in het Facebook-verslag: ‘Ondanks dat we er iedere training op trainen werd de spanning ons toch net iets te groot bij het nemen van de shoot-outs en wist alleen Eline te scoren. Schiedam wist er wel 4 te maken en won dus de shoot-outs.’ Schiedam staat door het bonuspunt op plek vier. Twee plekken en een punt boven DES.

Fier aan kop gaan nog steeds de dames van Fletiomare. Zij wonnen zondag de lastige uitwedstrijd tegen Craeyenhout D1 met 2-4, terwijl ze bij de thuisploeg vorige week nog wel een speciale training hadden gehad.

Poule C

Treurnis bij Warande Dames 1. De nummer drie dacht van tevoren een goede kans te maken tegen koploper MEP, maar kwam bedrogen uit. MEP won het duel met 4-0. Het was de tweede nederlaag op rij voor Warande. ‘Daar moesten we even een nachtje over slapen’, lezen we op de Facebook-pagina van Warande.

De grootste zege in Poule C was voor HOD Dames 1. Die wonnen met liefst 8-2 van Boxmeer. Op de Facebook-pagina van de Valkenswaardse formatie wordt daar uitgebreid verslag van gedaan.

Poule D

Het zit de dames van Bully de laatste weken niet mee. Twee weken geleden verloor de formatie uit Oldenzaal van Beuningen (2-0), vorige week was Upward met 2-1 te sterk was en zondag verloor Bully met dezelfde cijfers van GHBS D1. De dames van Bully laten het hoofd er niet bij hangen, lezen we op hun Facebook-pagina.

Koploper is nog steeds Zwolle, dat zondag met 0-5 bij Beuningen won. Volgens de Gelderse formatie was die uitslag geflatteerd.


Wat vind jij? Praat mee...