Eerste Klasse (D): Play-offs voor Alecto of Warande?

Met nog één speelronde te gaan zijn er al veel beslissingen gevallen in de Eerste Klasse Dames, maar er zijn ook nog spannende ontknopingen. In Poule B strijden Alecto en Warande om een ticket voor de play-offs, in Poule A ligt het kampioenschap nog open. Leiden daarvoor de beste papieren: Amstelveen morste punten. Koploper Gooische leed i nPoule D een pijnlijke nederlaag en in Poule C is alles al beslist. Voor de liefhebber staat er nog wel een mooie wedstrijd op het programma: Weert – Oss. 

Poule A

Het meeste is al beslist in Poule A: Leiden en Amstelveen spelen play-offs om promotie, Hilversum en VVV degraderen. De strijd om de eerste plaats ligt echter nog open. Na zondag heeft Leiden daarvoor de beste papieren. Die ploeg staat nu twee punten voor op Amstelveen, dat met 3-3 gelijkspeelde tegen nummer 3 Overbos. Hilversum heeft, ondanks de degradatie, toch een succesje te pakken. De Gooise dames haalden hun eerste driepunter van het seizoen binnen, tegen VVV (1-3).

Poule B

In Poule B zijn Alecto en Warande nog volop in de strijd om een ticket voor de play-offs. Cartouche is al zeker koploper en heeft het eerste ticket al te pakken. Alecto heeft de beste papieren: met IJssel een laagvlieger als tegenstander, én de ploeg staat nu op doelsaldo al boven Warande. Die ploeg moet hopen dat Alecto toch nog puntjes morst. IJssel kan echter nog wel eens een taaie tegenstander blijken. Zij kunnen bij drie punten degradatie nog ontlopen. De andere degradant is al duidelijk: dat is Gouda.

Poule C

De laatste speelronde in Poule C gaat om lekker hockeyen: alle beslissingen zijn al gevallen. Koploper Weert en runner-up Oss spelen play-offs om promotie, Concordia en Uden zijn gedegradeerd. Er staat echter nog wel een topper op het programma. Oss kan al geen eerste meer worden, dus is de laatste wedstrijd – Weert-Oss – vooral een kwestie van eer. Voor de liefhebbers die gaan kijken: prik een vorkje mee!

Poule D

Grote gevolgen heeft het vooralsnog niet, maar even pijn zal het wel gedaan hebben. Koploper Gooische verloor zondag met 2-1 bij runner-up Zwolle. Gooische blijft koploper en staat nog drie punten los van Zwolle. Al duidelijk is dat beide ploegen sowieso play-offs spelen. De Groninger Studs zijn al zeker gedegradeerd, maar de andere degradant wordt pas zondag, in de laatste speelronde, duidelijk. Zoals de ranglijst nu is zou het Deventer zijn, maar de ploeg zou de twee punten achterstand op Beuningen nog kunnen goedmaken. Deventer staat dan echter voor een loodzware taak: winnen van runner-up Zwolle.


Wat vind jij? Praat mee...