Eerste Klasse (D): Shoot-outs in degradatiederby Civicum-Boxmeer

Feest op Amstelveen en Gooische: volgend jaar spelen ze in de Overgangsklasse. De strijd om plek vier, en dus play-offs, is in veel poules spannend. Maar ook onderin is het nog niet gespeeld. Civicum en Boxmeer vochten zondag een degradatiekraker en tevens derby uit. Civicum trok, na shoot-outs, aan het langste eind met een héél belangrijk punt. 

Poule A

Amstelveen is er nu écht zeker van: de Overgangklasse is, met nog vier potjes te spelen, binnen. Feestje natuurlijk, maar de dames zijn nog niet klaar: ze willen ook nog kampioen worden. Ook dat lijkt te gaan lukken, want Leiden, dat wel won van nummer vier Alphen, staat op acht punten achterstand. De strijd om de vierde plaats die recht geeft op play-offs om de OVK is een spannende in poule A. Alphen staat nu nog vierde, maar AthenA en Zoetermeer staan op slechts één puntje afstand, Overbos op twee en Myra op drie. Kortom: de laatste wedstrijden worden cruciaal!

Dames 1 Amstelveen – Xenios (5-2)Vandaag weer een vrolijk verslag waar we uitgebreid over willen vertellen. We hadden…

Geplaatst door Amstelveen Dames 1 op Maandag 16 april 2018

Poule B

Fletiomare leed pijnlijk puntenverlies tegen nummer tien Breda. Ook koploper Schiedam verloor, van Schaerweijde, dat daardoor de koppositie nu heeft overgenomen. Veel maakt het allemaal niet uit: alledrie de ploegen liggen nog altijd op koers voor de Overgangsklasse. De nummer 4, Phoenix, staat op acht punten achter de nummer 3. Phoenix won van DES, en speelde daarmee een concurrent om die vierde positie weg. Craeyenhout stond vierde, maar zakt door het verlies van Zwart-Wit naar de vijfde plaats. Voor hekkensluiter Etten-Leur lijkt het al gedaan. Het enige wat de ploeg nog van play-offs om lijfsbehoud kan houden, is vanaf nu álles winnen en heel erg veel scoren.

3-1 winst op Schiedam!! Tres puntos #winnen #3punten #freeeeeeeeederiekevis #matchwinner #6puntenweekend #mannetjesaanmoedigen

Geplaatst door Schaerweijde Dames 1 op Zondag 15 april 2018

Poule C

In poule C was het een heuse D-day: Een degradatiepot én een derby tussen Civicum en Boxmeer. De spannende clash eindigde in een 2-2 gelijkspel, en dan volgen in de Eerste Klasse shoot-outs. Civicum gaf in hun verslag toe dat ze niet de bovenliggende partij waren, maar de ploeg nam de shoot-outs wel het beste en vergaarde daarmee een bijzonder belangrijk punt: eentje boven hekkensluiter Boxmeer. Bovenin is nog niemand zeker van de Overgangsklasse. Eindhoven blijft lijstaanvoerder door hun 2-1 overwinning op Warande.

Civicum D1 – Boxminder D1: 2-2 (0-2) + shoot outsHet was de tot nu toe belangrijkste dag van het seizoen. Het was…

Geplaatst door Civicum Dames 1 op Maandag 16 april 2018

Poule D

Ook Gooische Dames 1 is er nu zeker van: volgend seizoen hockeyen ze in de Overgangsklasse. Gooische won met 2-0 van Beuningen en zag concurrenten Zwolle en Naarden gelijkspelen tegen elkaar. Ondanks dat puntenverlies staan overigens ook die ploegen nog altijd op promotie-positie. Onderin is het spannend in poule D. Bully staat laatste, maar heeft Apeldoorn en Amersfoort nog in het vizier. Helemaal na het gelijkspel tegen Amersfoort zondag.

JA JA JA JONGENS ! Voor wie het nog niet heeft gehoord: Gooische Dames 1 is gepromoveerd naar Overgangsklasse!!!!!!…

Geplaatst door Gooische HC Dames 1 op Maandag 16 april 2018


Wat vind jij? Praat mee...