Eerste Klasse (D): Stunt Geel-Zwart, Bully opnieuw onderuit

Verrassende uitslagen in de Eerste Klasse Dames. Geel-Zwart won op eigen veld van koploper Oss. Bully verloor opnieuw ditmaal van Phoenix. Zwart-Wit had geen moeite met DSHC (5-1), en in Poule A zijn er twee koplopers Westerpark en Houten. Een overzicht uit de Eerste Klasse Dames. 

Poule A

Houten en Westerpark gaan in Poule A samen aan kop. Houten is de officiële koploper, nadat Westerpark gelijk speelde tegen AthenA (1-1), dat op een elfde plek staat. Haarlem won van Overbos (1-0) en staat door de overwinning op een gelijk aantal punten als de tegenstander. Houten won nipt van de nummer 10, Myra. Middenmotor USHC won met 2-4 van hekkensluiter Alkmaar. Naarden houdt de nummer drie positie in het vizier door te winnen van Qui Vive. Het werd 3-1. AMVJ blijft ongeslagen en won met 0-1 van VVV.

View this post on Instagram

Drie hele punteeeeeen 😎🌞😎🌞😎🌞😎 Ja lieve volgertjes, het was geen straf om op het veld te staan vandaag want wat scheeeen die zon toch lekker #benikalbruin? 🤤 En dan ook nog eens die drie punten mee nemen naar het mooie U(uuuuuu): dat is toch wel echt ff #lekkerzeg – En oh ja, zie je dat koppie? Helemaal midden bovenin de foto? Gevonden? Maak kennis met de #WOTM: Loes, Poes, tante Nel (ze luistert naar alles) die vandaag haar goaltje mee prikte. Volgende week spelen we alweer onze láátste wedstrijd van het seizoen, maar eerst… de koppies gloeiden al redelijk vandaag… vrijdag gaan wij BEKEREN!!!!!!! #yes #zininnnn #bekerkoorst #legginguit #zonnetjeerbij #baarnuit #overenuit #joejoe #maccie #febodrive?! #wanneerjedenhelderopdebordenzietstaan #weetjehoelaathetis #sjezuswateenlangehashtags #kanhetnoglanger #hetwasooklangrijden #volgendepostvollediginhashtags #lekkerzeg #nogtweeweddies #endan #zaaltime #lekkerzeg #ajoe

A post shared by U.S.H.C. Dames 1 (@ushcdames1) on

Poule B

Na tien speelrondes heeft Warande nog steeds niks verloren. Hoewel tegenstander Etten-Leur afgelopen zondag die ongeslagen status maar al te graag wilde doorbreken (2-3), won de koploper. Die vervolgens runner-up Zoetermeer onderuit zag gaan op bezoek bij Rijswijk (4-2). Daardoor kon Zwart-Wit inlopen op Zoetermeer, door goede zaken te doen tegen DSHC: die ploeg werd met 5-1 verslagen. IJsseloever boekte een belangrijke zege op Craeyenhout, maar steeg niet in het klassement. De dames van Alphen houden de drie punten op eigen veld na een 2-1 overwinning op DES. HUDITO had geen moeite met Westland (1-3) en nadert de top 3.

Poule C

Wat op papier een makkelijke middag zou moeten zijn voor de dames van Oss, bleek niet zo te zijn. Geel-Zwart, de nummer 9 van poule C, won verrassend op eigen veld van Oss (2-1). Oss behoudt de koppositie doordat directe concurrenten Rosmalen en MEP de punten deelden: 1-1. Venlo won op eigen veld met 2-0 van Uden en ook De Hopbel weet weer wat winnen is: HCAS werd met 2-1 verslagen. Berkel-Enschot hield een punt over aan het duel met HOD (3-3), maar staat nog steeds onderaan. Best won nipt van Geldrop (3-2) en staat na tien wedstrijden op een vijfde plek.

Poule D

De dames van Bully verliezen opnieuw. Vorige week werd er voor het eerst verloren van Ede, die de ongeslagen status van Bully doorbrak. Het bezoek aan Phoenix, afgelopen zondag, was nederlaag nummer twee voor de koploper (3-2). Ede deelt inmiddels de koppositie. Zij wonnen met 3-0 van GHBS. Civicum boekte een belangrijke zege op Amersfoort (1-2) en EHV rekende vrij eenvoudig af met Apeliotes (4-0). De wedstrijden tussen GCHC en Gron. Studs en Quick Stick tegen Upward bleven doelpuntloos. Beide wedstrijden eindigde in een remise (0-0).

 


Wat vind jij? Praat mee...