Eerste Klasse (D): Tien doelpunten in één wedstrijd in Poule C

In de tweede speelronde van de Eerste Klasse Dames bleven maar weinig wedstrijden onbeslist. Alleen in Poule C eindigden de wedstrijden Best tegen Weert en Oedenrode tegen HCAS gelijk. Best en Weert scoorden met een 5-5 uitslag ook het meest. Huidige koplopers zijn Phoenix (Poule A), Craeyenhout (Poule B), DES (Poule C) en GHBS (Poule D). 

Poule A

Glitter en glamour in de Eerste Klasse A. De Amstelveense hockeysters zagen na hun verlies tegen AthenA in de eerste speelronde toch ergens iets glinsteren en kozen de glitter van de wedstrijd. Verder zagen we Haarlem – Strawberries (3-0), Leusden – USHC (2-7), Overbos – Qui Vive (3-4), Phoenix – Alkmaar (5-1), Xenios – AMVJ (3-2).

Poule B

Wederom geen grote uitslagen in de Eerste Klasse B. In de wedstrijd Roomburg – Zoetermeer waren het de gezusters Verhaar die de 2-1 winst binnen sleepte. Verder zagen we Breda – HUDITO (2-0), Craeyenhout – IJsseloever (3-0), DSHC – Houten (0-2), Rijswijk – Dordrecht (2-0) en Zwart-Wit – Warande (2-1).

Poule C

Liefst tien doelpunten werden er gescoord in de wedstrijd tussen Best en Weert. Met een eindstand van 5-5 is het de opmerkelijkste uitslag. Ook De Hopbel kwam vijf keer tot scoren in de wedstrijd tegen Geel-Zwart (5-0). Het Kaatsheuvelse DES stond voor rust met 1-0 achter, maar kwam sterk terug tegen Civicum met 1-4. Venlo won van Goirle (0-1), HOD van Rosmalen (4-2) en Sint Oedenrode en HCAS deelden de punten (1-1).

Poule D

Een flinke uitslag in Poule D. De dames van GHBS wonnen met 8-1 van Apeldoorn. Wellicht had het te maken met het feit dat ze van te voren al zo goed voor de dag moesten komen op de foto. Verder won Beuningen met 3-0 van Gron. Studs, Deventer met 2-1 van Bully, EHV met 2-0 van Upward, Ede met 3-0 van Quick Stick en GCHC met 5-1 van Amersfoort.


Wat vind jij? Praat mee...