Eerste Klasse (D): Tienklapper Rosmalen, eerste verlies Bully

Een middag om snel te vergeten voor Geel-Zwart tegen Rosmalen (10-1) en AMVJ weet na drie achtereenvolgende gelijke spelen weer wat winnen is. Het eerste verlies voor Bully is een feit en een onverwacht eenvoudige middag voor Zoetermeer. Een overzicht uit de Eerste Klasse Dames. 

Poule A

Koploper Westerpark had een eenvoudige middag op bezoek bij Myra (0-4). Ook Houten won met vier doelpunten verschil en versloeg Haarlem met 1-5. Na drie gelijke spelen lukte het AMVJ zondag eindelijk weer eens te winnen. Naarden werd met 2-1 verslagen. AthenA versloeg rode lantaarndrager Alkmaar (3-1) en USHC verloor op eigen veld van VVV (1-3). Het enige gelijke spel in Poule A was in de wedstrijd tussen Qui Vive en Overbos (1-1).

Poule B

Dat het zo eenvoudig zou gaan voor Zoetermeer tegen Zwart-Wit, hadden de ploegen vast zelf ook niet gedacht. De directe strijd tussen de nummers twee werd door Zoetermeer gewonnen (4-1). Ook Alphen won ruim, van Rijswijk (5-2). Westland kwam in de buurt op bezoek bij DSHC, maar verloor toch (3-2) en blijft de nummer laatst in Poule B. Warande won opnieuw, ditmaal van DES (3-1). IJsseloever verloor met 4-2 van HUDITO en Craeyenhout en Etten-Leur deelden de punten: 2-2.

Poule C

Een middag om snel te vergeten voor Geel-Zwart. Op bezoek bij Rosmalen werd het 10-1. Niet de enige monsterscore in Poule C. Koploper Oss had geen medelijden met hekkensluiter Berkel-Enschot (6-1). Hopbel verloor opnieuw, ditmaal van HOD (3-2). Geldrop pakte op eigen veld een punt tegen Venlo (2-2) en ook Uden en MEP deelden de punten (1-1). Best hield maar een punt over aan het bezoek bij HCAS.

Poule D

Het eerste verlies voor Bully is een feit, dankzij Ede. In Oldenzaal won de ploeg met 0-2. Niet alleen de nummer één en twee speelden tegen elkaar: ook nummer drie en vier. Upward en GHBS deelden de punten: 1-1. Phoenix had een eenvoudige middag in Groningen en versloeg Gron. Studs met 1-5. Het duel onderin tussen Quick Stick en Amersfoort eindigde in 2-2. EHV won op bezoek in Cuijk van Civicum: 0-3.

View this post on Instagram

Goedemorgen lieve vrienden, afgelopen weekend hebben we een thuiswedstrijd gespeeld tegen @gchcdames1. In de eerste vijf minuten werden we meteen op de vingers getikt en kregen we een tegengoal; 0-1. Maar we lieten onze kopjes niet hangen. Gelukkig was daar ons Markie die een mooie goal heeft kunnen maken en werd het 1-1. Vervolgens werd het een heel spannende wedstrijd en de tweede goal hing in de lucht. Maar helaas prikte we hem er niet in. We hebben toch een puntje binnen weten te slepen! Deze week hebben we goed gestreden met dank aan Bob en Nienke💪🏻💪🏻 Onze MVP: is @markavermeeren geworden; de bal is pas uit als die echt over de lijn is. En er is pas gescoord als de bal over lijn is🤔 #bobennienkebedankt #puntjebinnen #hupgeel #kopjesnietlatenhangen #wodkavrouwenavond #stannekenieuwevilla?

A post shared by Apeliotes Dames 1 (@apeliotes_dames1) on

View this post on Instagram

☀️

A post shared by Quick Stick Dames 1 (@quickstickdames1) on


Wat vind jij? Praat mee...