Eerste Klasse (D): Top 4 wint niet in poule D, Xenios verrast Alliance

De hele top 4, de belangrijkste plekken in de Eerste Klasse dit seizoen, wist zondag niet te winnen in poule D. De top drie uit elke poule plaatst zich direct voor de Overgangsklasse. De strijd daarvoor is in elke poule te voelen, al tekenen zich hier en daar al enkele topfavorieten af. 

Poule A

Koploper Amstelveen leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan tegen Haarlem, maar verslikte zich bijna in de hekkensluiter. De winst werd wel, met 1-2, binnengesleept. Met nog vijf wedstrijden te gaan, kan de Overgangsklasse Amstelveen al bijna niet meer ontgaan. Ook runner-up Leiden staat er prima voor, al wonnen zij ook maar nipt van Athena (3-2). De enige die daadwerkelijk een foutje maakte, was nummer drie Alliance. Die ploeg verloor met liefst 4-1 van middenmoter Xenios. Daardoor voelt Alliance de hete adem van Alphen in hun nek: zij jagen ook op die derde plaats die directe promotie oplevert dit seizoen. Alphen kon zelf echter ook geen vuist maken en kwam tegen Myra niet verder dan een gelijkspel.

Yessss 3-2 gewonnen! Goals van Bauk Liz en Rinus💥 Met dank aan LOCH ME7!! Nu tijd voor TD🤗 #monstervanlochness #nogmeerscorenindederdehelft #wakeuprijna #eropoferonder #erop #schurenofscharen

Geplaatst door LOHC Dames 1 op Zondag 8 april 2018

Poule B

In poule B lijkt zich een duidelijke top drie te hebben afgetekend: Fletiomare, Schiedam en Schaerweijde stevenen op directe promotie naar de Overgangsklasse af. Spannender is de strijd om plek vier, die play-offs betekenen voor de OVK. Craeyenhout, Phoenix, Houten en DES doen daar sowieso nog om mee. Houten deelde in die strijd een gevoelig tikje uit aan Craeyenhout door met 2-1 te winnen. De ploeg uit Den Haag kon de vierde plaats echter wel behouden door het verlies van Phoenix.

Het was een spannende wedstrijd vandaag, maar we hebben de overwinning weer over de streep getrokken: 2-1! In een…

Geplaatst door HC Houten Dames 1 op Zondag 8 april 2018

Poule C

In poule C zijn de eerste drie plekken nog niet verdeeld. Eindhoven, MEP en Hopbel hebben de beste papieren, maar Oss en Warande zijn ook nog volop in de race. Zeker nadat Warande zondag met 2-0 won van het hoger geplaatste Hopbel. De dames waren daar zo blij mee dat ze hun ererondje prompt op Facebook zetten. Verder wordt in poule C een verhitte strijd uitgevochten om play-outs te voorkomen: Civicum en Boxmeer staan beide op vier punten. Zondag kwam daar geen verandering in: ze verloren allebei. De kraker Civicum – Boxmeer staat komende zondag op het programma.

YES! 2-0 GEWONNEN VAN HOPBEL D1 👏🏼Goals van Veerle en Esmee in de 1e helft! 💥

Geplaatst door Warande Dames 1 op Zondag 8 april 2018

Poule D

Het gaat om de eerste drie a vier plekken dit seizoen in de Eerste Klasse. In poule D hadden juist de ploegen op die posities niet hun beste dag: geen van allen pakten drie punten. Koploper Gooische speelde gelijk tegen nummer drie Naarden en EHV verloor van Apeldoorn. Voor Apeldoorn waren dat bijzonder belangrijke punten om weg te blijven van de laatste plaats. Ede was uiteindelijk degene die het laatst lachte: die ploeg won van runner-up Zwolle, en mag daardoor nog altijd hopen op de vierde plaats.

Excuses voor de afwezigheid afgelopen tijd!!! We waren druk met punten pakken 😁 En dat hebben we aardig goed gedaan!…

Geplaatst door MHC Ede Dames 1 op Zondag 8 april 2018

Een golden goal levert Julia natuurlijk de gouden stick op uit handen van Nienke Oerlemans.

Geplaatst door AMHC Apeldoorn – Dames 1 op Maandag 9 april 2018


Wat vind jij? Praat mee...