Eerste Klasse (D): Twee koplopers verslikken zich in laagvliegers

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop gingen twee van de vier koplopers verrassend onderuit. Zowel Amstelveen (poule A) als Fletiomare (poule B) verslikte zich in een degradatiekandidaat.

Poule A

In poule A kroonde Amstelveen zich vorige week al knap tot Herbstmeister, maar dat feestje werd misschien wel een week te vroeg gevierd. Thuis verslikte de koploper zich in hekkensluiter Qui Vive, dat verrassend met 2-3 won en zodoende van de twaalfde naar de elfde plaats klom. Zondag speelt Qui Vive de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Xenios, de nummer tien van de ranglijst, die zes punten meer heeft. Qui Vive vierde de overwinning op Amstelveen door onderstaand filmpje op te nemen:

Overwinning tegen Amstelveen! 3-2 💪🏼

Geplaatst door Qui Vive Dames 1 op Zondag 26 november 2017

Poule B

Ook in poule B ging de koploper verrassend onderuit tegen een laagvlieger. Een ingeslagen strafcorner en een behendig backhandballetje zorgen ervoor dat Fletiomare met 2-1 verloor van DSHC, de nummer elf van de ranglijst. Het was reden genoeg voor de speelsters van DSHC om met z’n allen op de foto te gaan en het plaatje via Facebook te delen met de rest van de wereld.

GEWONNEN VAN DE KOPLOPER! We hadden ons geen betere laatste wedstrijd voor de winterstop kunnen wensen🎉 Een prachtig…

Geplaatst door DSHC Dames 1 op Maandag 27 november 2017

Poule C

In tegenstelling tot in poule A en B won de koploper van poule C wel. En hoe. Eindhoven schudde achtervolger MEP, de nummer twee van de ranglijst, knap van zich af. Zaterdag waren de dames van MEP nog vol zelfvertrouwen, getuige onderstaande post op Facebook, maar zondag gingen zij met liefst 5-0 onderuit.

Morgen is het dan zover: de laatste veldwedstrijd van 2017! Wat is het snel gegaan… en wat hebben we deze week hard…

Geplaatst door MHC MEP Dames 1 op Zaterdag 25 november 2017

Poule D

Op sensationele wijze knokte Upward Dames 1 zich tegen Ede terug. Toen Ede tien minuten voor tijd op een 3-1 voorsprong kwam, lieten de dames van Upward hun hoofd niet hangen. Ze sloegen een strafcorner binnen en kregen in de laatste minuut opnieuw een strafcorner. Die poging werd in eerste instantie gekeerd, maar in de rebound alsnog binnen geslagen: 3-3. Helaas voor de dames van Upward verloren zij de shoot-out-serie wel, waardoor ze niet twee, maar één punt aan hun knappe comeback overhielden.

Nou dat was het dan. De laatste wedstrijd voor de winterstop. Wij namen het op tegen het welbekende Ede Dames 1. Door regen, hagel en wind hebben wij deze derby gespeeld. In de eerste helft waren we sterk bezig maar met vlagen. Ede had goede acties maar wij hielden ze wel continu tegen. Het doelpunt moest alleen nog wel komen maar iedereen had er vertrouwen. Jammer genoeg was dat alleen niet in de eerste helft. Ruststand 0-0. Tweede helft kwamen wij erachter dat we echt vol 110% moesten gaan. En met resultaat. Door een leuk goaltje van onze spitsie Marlou was de 1-0 gevonden. Al snel haalde ede ons jammer genoeg in met de 1-1 en kort daarna de 2-1. Wij waren geschokt maar gingen vol door. Door een counter scoorde ede de 3-1 10 minuten voor tijd. Wij lieten nu zeker ons kopje niet hangen. Gelukkig kregen we corners en Anne-Sara sloeg hem er zo hard in dat de keeper geen idee had. Stand 3-2 achter. Iedereen kreeg weer volle energie !!! In de laatste minuut kregen we nog een corner en deze moest zitten. Door alweer een pracht backhand van onze saar hebben wij deze wedstrijd naar ons toegetrokken. Van 3-1 achter staan in de laatste 10 minuten naar 3-3. Dit betekende shoot outs. Shoot outs nemen is altijd een apart geval. Het is een spelletje van geluk hebben. Jammer genoeg hadden wij dat vandaag niet. Ede ging er met 2 punten vandoor en wij kregen er 1. Wij zijn zeker niet teleurgesteld en hebben laten zien wat wij kunnen doen als een team! Wij zijn gegroeid als team en hechter geworden. Nu lekker de zaal in en dan zien we jullie hopelijk gauw weer in maart langs de lijnen om ons aan te moedigen. Dikke Kus Dames 1