Eerste Klasse (D): Weert dendert door, duur puntenverlies Alkmaar

Weert blijft maar winnen in de Eerste Klasse poule C. Inmiddels staat de ploeg negen punten los van de nummer twee. In poule A verspeelde Alkmaar dure punten in de titelstrijd en in poule B ging koploper Cartouche in de fout. Daardoor ligt de strijd om de eerste plaats weer helemaal open. Voor Hilversum, Gouda en Concordia lijkt het doek dit seizoen al vroegtijdig te gaan vallen. Lijfsbehoud is theoretisch nog mogelijk, maar of dat realistisch is? 

Poule A

Alkmaar verspeelde zondag dure punten in de titelstrijd in poule A. De ploeg verloor thuis met 1-2 van Naarden en staat nu in plaats van één puntje, vier punten achter op koplopers Amstelveen en Leiden. Die boekten beide klinkende zeges (Amstelveen – Alliance 6-0, Myra – Leiden 0-4) en kunnen de play-offs al ruiken. Voor hekkensluiter Hilversum wordt handhaving inmiddels wel erg lastig. Zondag waren de drie punten wederom ver weg: AthenA won met 1-6. Hilversum staat nog altijd op slechts één punt en kan de veilige nummer 10-positie, waar Alliance bivakkeert met 15 punten, eigenlijk slechts nog in theorie halen. VVV, de nummer 11, mag nog hopen met 7 punten, maar verloor zondag nipt van Haarlem (2-1). Fletiomare ging met dezelfde cijfers de boot in tegen Overbos.

Poule B

Koploper Cartouche liet punten liggen in de strijd met nummer vier Schiedam (1-1) en houdt de strijd om de eerste plaats open. Runner-up Alecto maakte het spannend tegen middenmoter Hudito (4-3), maar pakte wel de punten. Het gat met Cartouche bedraagt daardoor nu nog maar drie punten. Warande, dat de driepunter ook maar net binnen wist te tikken zondag, volgt op de derde plaats maar heeft met vier punten achterstand nog zicht op de top 2. Voor nummer laatst Gouda wordt het een lastig verhaal. Tot nu toe werden er in totaal drie punten behaald. Zondag stond het belangrijke duel tegen de nummer 10 Alphen op het programma, maar dat verloor Gouda met 5-0. Of de ploeg zelf nog op die tiende plek belandt lijkt met inmiddels 11 punten achterstand uitgesloten. IJssel, nu nummer 11, lijkt wel vastbesloten om degradatie te ontlopen. Zondag wonnen de dames overtuigend met 5-0 van nummer 8 Breda. De afstand tot Alphen bedraagt nu drie punten.

Poule C

Weert weet zich al bijna verzekerd van de eerste plaats in poule C. Zondag was Uden de pineut (3-7). Die ploeg staat één-na-laatste en moet zes punten zien te overbruggen naar plek 10. Oss, MEP en Eindhoven strijden nog om de tweede plaats en dus play-offs. Alle drie de ploegen wisten zondag te winnen en staan op vier punten afstand van elkaar. Het doek voor Concordia lijkt al gevallen. Nog altijd staat de ploeg op nul punten en ook zondag werd er weer flink verloren: met 0-7 van Hopbel. HCAS is vooralsnog veilig op de tiende plek, en pakte zondag een punt tegen concurrent HOD.

Poule D

Gooische is zo goed als veilig en maakt ook grote kans de koppositie te behouden. Zondag wonnen de Gooise dames met 5-0 van hekkensluiter Deventer. Runner-up Zwolle liet het gat oplopen van drie naar zes punten. Uit bij middenmoter Ede kon de ploeg het niet winnen (2-1). Dat geeft wellicht hoop aan de nummer drie Phoenix, dat er dit seizoen wellicht nog wat te halen valt. Phoenix won met 1-3 bij Upward, maar het gat met Zwolle is nog steeds vrij groot (zeven punten). Nummer 11 op de ranglijst Groninger Studs verloor met 1-2 van Beuningen en de andere twee Groningse ploegen kwamen tot een gelijkspel (Amersfoort – GCHC 2-2, Bully – GHBS 0-0).


Wat vind jij? Praat mee...