Eerste Klasse (D): Weert dendert weer door; IJssel sluit aan

Weert dendert weer door. 16-0 was de uitslag tegen Concordia, wat alles zegt over de ambities van de Limburgers. In Poule A en B is de strijd om het kampioenschap nog lang niet beslecht, de teams geven niks toe. Gooische lijkt dé kandidaat voor de titel in Poule D. Zijn de zes punten voorsprong voldoende in de resterende vijf wedstrijden?

Poule A

Amstelveen en Leiden houden het spannend in de top van Poule A. De ploegen wonnen en hebben inmiddels beide 39 punten uit 17 wedstrijden. Dat lijkt voor de twee in ieder geval genoeg te zijn voor play-offs. Nummer 3 Alkmaar speelde gelijk tegen Alliance en heeft inmiddels een achterstand van zes punten op de koploper. Vorige week schreven we dat het doek voor Hilversum voortijdig leek te gaan vallen. Het is nog niet zover. Inmiddels heeft de ploeg uit het Gooi vijftien punten achterstand op een veilige plek en met nog vijf wedstrijden voor de boeg wordt dat een (te) lastige kluif.

Een speelster van Leiden werd overigens per ambulance van het veld gevoerd. Gevreesd werd voor een nekkwetsuur, maar blijkens de Facebook-pagina van Leiden Dames 1 was het loos alarm en speelt zij aanstaande zondag gewoon weer mee.

Poule B

IJssel Dames 1 pakte belangrijke punten in Poule B. Het team won van Zoetermeer (1-2) en heeft de aansluiting met de veilige plekken te pakken. De afstand met nummer 10 Alphen, dat gelijkspeelde tegen Breda, bedraagt nog maar één punt. De top 4 won al hun wedstrijden. Voor nummer 4 Zwart-Wit zal dat waarschijnlijk niet leiden tot play-offs, de afstand is te groot. Warande staat er van de drie overgebleven kandidaten het minst goed voor. De Oosterhouters wonnen van Gouda en hebben 38 punten. Alecto is tweede met 42 punten. De vrouwen uit Leiderdorp versloegen Schiedam met 1-4. Cartouche staat nog altijd eerste na een benauwde zege (1-2) op DSHC.

 

Poule C

‘Weert dendert door’ kopten we vorige week nog. Die titel misstaat ook deze week niet. De Limburgers versloegen arme hekkensluiter Concordia met 16-0. Kampioen is Weert nog niet, ze staan vijf duels voor het einde negen punten voor op nummer 2 Oss. Oss won ternauwernood van MEP. Nogal belangrijk, want daardoor vergroten ze de afstand met de ploeg uit Boxtel naar vier punten, evenveel als het gat met Eindhoven. Het doek is nog niet officieel gevallen voor Concordia, maar de vijftien punten verschil met HCAS zullen niet overbrugd worden. Voor Uden begint de tijd ook te dringen, zij verloren 5-0 van HOD en staan zeven punten achter op de veilige plek 10.

 

Poule D

In Poule D won de hele top 5. Dat betekent geen veranderingen in de top van de ranglijst. Gooische voert die na winst op Beuningen (0-3) nog altijd aan, met 45 punten. Dat zijn zes punten meer dan Zwolle, dat 5-2 van Amersfoort won. Phoenix mag nog altijd dromen van de play-offs, al is het gat van zeven punten wel erg groot. Deventer en Groninger Studs lijken de degradanten te gaan worden. Zij verloren respectievelijk van Ede (0-2) en Phoenix (3-0) en blijven elfde en twaalfde.


Wat vind jij? Praat mee...