Eerste Klasse (D): Weinig gelijkspel in de Eerste Klasse

Na regen kwam voor veel teams in speelronde 3 toch zonneschijn in de Eerste Klasse Dames. Er werd maar drie keer gelijk gespeeld in de hele Eerste Klasse. Huidige koplopers Phoenix (Poule A), Zwart-Wit (Poule B), DES (Poule C) en GHBS (Poule D) doen goede zaken. 

Poule A

Het was nat in Nederland, het regende overal zo ongeveer de hele dag. Daar hadden ze in de Eerste Klasse A ook last van. Ondanks de goede voorbereiding in de regen van de dames van Leusden wilde het afgelopen zondag niet lukken. Zij verloren met 0-3 van Overbos. Verder zagen we Alkmaar – Haarlem (2-2), AthenA – Phoenix (0-3), Strawberries – Xenios (1-7) en USHC – Myra (2-1)

Poule B

Een regenachtige foto en een 1-3 winst voor de Rijswijkse dames die het duel aangingen met IJsseloever. Koploper Zwart-Wit wint met 1-5 van hekkensluiter Dordrecht. Verder wonnen in Poule B Craeyenhout van Roomburg (3-2), DSHC versloeg HUDITO (1-2), Houten won met 4-1 van Zoetermeer. Het enige gelijkspel was een 1-1 tussen Warande en Breda.

Poule C

De Cuijkse hockeysters wisten knap terug te komen van hun 3-0 achterstand in de rust. Helaas voor hen viel de gelijkmaker niet en wist HCAS met 3-2 te winnen. Verder zagen we DES – Weert (2-2),  Geel-Zwart – HOD (1-3), Goirle -Best (2-4), Rosmalen – Oedenrode (3-1) en Venlo – Hopbel (0-1).

Poule D

In Poule D sleepte Beuningen in de laatste seconden de winst binnen tegen Amersfoort. Ook bij Deventer – GHBS en Quick Stick – Apeldoorn werd het 0-1 en 1-0. Verder zagen we Bully – EHV (0-3), Gron. Studs – Ede (3-2) en Upward – GCHC (0-2).


Wat vind jij? Praat mee...