Eerste Klasse (D): Houten alleen koploper in Poule A

De dames van Houten gaan alleen aan kop in de Eerste Klasse A. De ploeg profiteerde van de nederlaag van concurrent Westerpark bij AMVJ (2-1). Zelf was Houten op bezoek bij USHC met 4-1 te sterk. In de andere poules behielden Warande, Oss en Bully hun positie aan de kop van de ranglijst.

Poule A

Houten en Westerpark gingen met evenveel punten de winterstop in, maar na zondag gaat Houten alleen aan kop in de poule. Westerpark struikelde op bezoek bij AMVJ (2-1), terwijl Houten in de wedstrijd tegen UHSC met een 4-1 zege van het veld stapte. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten. Onderin deed Athena goede zaken door Haarlem met 5-0 te verslaan. Hierdoor wisselden de teams van positie en is Athena de nieuwe nummer tien. Bovendien heeft de ploeg de aansluiting gevonden bij Myra dat remise speelde tegen Overbos (3-3).

View this post on Instagram

EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD ➡️🎒🏡 3 PUNTEN! EIN-DE-LIJK mochten we weer het veld op, maar dit keer echt voor de punten! Een lekker potje hockey hebben we op de mat gezet, met mooie combinaties, wat zorgde voor een eindstand met 1-4 op het bord! 🤩 Niet te vergeten dat @nikidegans vandaag haar officiële debuut maakte én natuurlijk geheel in stijl: gewoon een goaltje prikken! Nik we zijn blij je weer terug te hebben!! Volgende week staat AMVJ D1, de nummer 2, voor de deur! Dat betekent dat we deze week dus weer hard gaan trainen om volgende week weer te kunnen knallen op onze eigen mat!💥 Mocht je ons nou zoeken, en denk je: Waar is die grijs met groene auto en het Houten logo? Guess what! Wij zijn meeer dan blij om deze geweldig mooie auto te mogen benoemen tot onze nieuwe teamauto! 😍🚗 Wij willen bij deze @autocentrum_van_vliet en @free2move_nl enorm bedanken voor hun ondersteuning en support die zij ons geven! Tot zondag, 12:45 op HC Houten! HOUTEN D1 vs. AMVJ D1 Liefs Dames 1 ❤️💙

A post shared by HC Houten Dames 1 (@hchoutendames1) on

Poule B

De top drie pakte de volle buit. Koploper Warande versloeg hekkensluiter Westland met 2-1. Nummer twee Zoetermeer won de doelpuntrijke uitwedstrijd op DES met 4-3 en HUDITO rekende af met Rijswijk (4-2). Zwart-Wit verloor de aansluiting met de top drie na het 0-0 gelijkspel op Craeyenhout.

Poule C

De topper tussen Rosmalen en Best werd met 2-1 gewonnen door de thuisploeg. Hierdoor blijft Rosmalen in het spoor van koploper Oss dat met 5-0 te sterk was voor Venlo. Onderin boekte Berkel-Enschot een belangrijke overwinning. Hekkensluiter HCAS werd met 2-1 verslagen, waardoor Berkel-Enschot op ranglijst Geel-Zwart passeerde en de nieuwe nummer tien is in Poule C.

View this post on Instagram

⚡️⚡️⚡️ 3 punten ⚡️⚡️⚡️ De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft zit er weer op. We wisten dat we fel moesten beginnen, omdat Venlo dat ook zeker ging doen en aangezien we de vorige keer met 2-1 van Venlo verloren hadden, hadden we nog iets goed te maken. De eerste tien minuten begonnen gelijk op. Venlo had kansen, maar die hadden wij ook. Toen onze eerste en meteen de laatste strafcorner strak ingeschoten werd door Jessie, wat meteen meer energie en vertrouwen gaf voor de rest van het team, viel ook heel snel de tweede goal, die gemaakt werd met de specialiteit van Lynn: nonchalant de bal op de plank timmeren. Met een twee nul ruststand gingen we de bespreek kamer in. Hierin wisten we dat we met 2-0 niet genoeg moesten nemen, maar ook dat we niet te enthousiast nu moesten gaan hockeyen en vooral geduld moesten houden. Zoals we het afgesproken hebben, zo hebben we het gedaan, want Anouk, maakte een mooie actie en timmerde zo de 3-0 binnen. De 4-0 werd vervolgens gemaakt door een mooie assist van Anouk die Iza met d’r forehand hard op de plank legde. In het vierde kwart wilde Lynn d’r kwaliteiten nog een keer laten zien, door nog een mooi goaltje te maken. Maar niet alleen onze goal makers hebben hard gewerkt. Ook keepster Anya heeft dr hok goed dicht gehouden, samen met de verdedigers en daarbij heeft iedereen veel energie geleverd, wat tot 0 goals voor Venlo heeft geleid. Het was een zware wedstrijd, waarin wij al onze energie hebben gegeven, die afgesloten werd met een rondje van onze coach Joep die wat te vieren had. 💙🤍

A post shared by MHC Oss Dames 1 (@mhcossdames1) on

Poule D

Koploper Bully rekende af met EHV (2-1) en zag concurrent Ede de topper tegen Phoenix met dezelfde cijfers verliezen. Onderin won Amersfoort de kraker van hekkensluiter Groninger Studs met 3-1. Hierdoor nam Amersfoort meer afstand van de laatste positie en vond aansluiting bij Quick Stick en Civicum.


Wat vind jij? Praat mee...