Eerste Klasse (D): Wie wordt kampioen en wie degradeert?

Wie kroont zich tot kampioen en wie zien we volgend jaar terug op een lager niveau? Dat zijn de vragen waar we de aankomende weken antwoord op krijgen. Voor enkele ploegen is het kampioenschap of de degradatie al een feit, terwijl sommige nog in een spannende strijd verwikkeld zijn. De koplopers op dit moment zijn Xenios (Poule A), Breda (Poule B), Weert (Poule C) en Beuningen (Poule D).

Poule A

Koploper Xenios kreeg nummer drie Phoenix op bezoek. De thuisploeg stapte met een 4-2 overwinning van het veld. Achtervolger Overbos beleefde een iets gemakkelijkere middag. Op het eigen veld werd middenmoter Haarlem met ruime cijfers verslagen (6-0). Qui Vive kon dankzij de nederlaag van Phoenix de derde plek overnemen, maar verzuimde om te winnen van Myra (0-1).Β  Verder zagen we Alkmaar – AthenA (2-2), Strawberries – USHC (1-3) en AMVJ – Leusden (2-1).

View this post on Instagram

πŸ₯‡βš‘️ ONE TEAM ONE DREAM! ⚑️πŸ₯‡ Gisteren was het zo ver: de pot tegen Phoenix. Nummer 1 πŸ†š nummer 3. Fluitsignaal: wedstrijd begint al ijzer sterk door onze felheid en binnen 7 minuten zat ons eerste doelpunt er al in. We hadden maar 1 taak: de 3 zeer belangrijke punten die gepakt MOESTEN worden en gelukkig is deze taak voltooid. Het was echt een leuke wedstrijd om te zien aangezien Phoenix er zeker wat van kon! Maar toch waren wij beduidend beter. En is de wedstrijd geΓ«indigd met 4-2 πŸ‘πŸ» Pip en Jaimy waren de womans of the match: Pip was on fire deze wedstrijd met haar voorzet en tip-in. Onze Jaimes Lebron was uiteraard ook weer overal te vinden in het veld! Doelpunt 1: Geweldige voorzet van Pip met goal van Lois Doelpunt 2: Strafbal door Nikki Doelpunt 3: Pip met goede actie van Jaimy Doelpunt 4: Frederique met voorzet van Lois

A post shared by XENIOS DAMES 1 (@xeniosdames1) on

Poule B

Roomburg en Dordrecht zijn gedegradeerd uit de Eerste Klasse. Hekkensluiter Dordrecht behaalde in twintig speelrondes slechts twee punten. Tijdens de afgelopen speelronde werd op bezoek bij Warande verloren (2-0). Roomburg kreeg koploper en kampioen Breda op bezoek. Net als Dordrecht stapte de ploeg zonder punten van het veld (0-4). De dames van IJsseloever hebben zich gehandhaafd. Door het puntenverlies van de concurrenten en de winst op HUDITO (1-2) is het team veilig. Verder zagen we Houten – Craeyenhout (4-2), Zoetermeer – Rijswijk (3-0) en DSHC – Zwart-Wit (0-3).

Poule C

Zowel bovenin als onderin is het nog spannend in de Eerste Klasse C. Onderin strijden Civicum, Goirle en Geel-Zwart tegen degradatie. Hekkensluiter Oedenrode weet al dat het volgend jaar een niveau lager speelt. Civicum verloor op eigen veld van HOD (1-7), Goirle pakte een belangrijk punt op bezoek bij DES (3-3) en Geel-Zwart verloor van Rosmalen (2-1). Verder zagen we HCAS – Venlo (3-4), Weert – Hopbel (5-1) en Best – Oedenrode (2-0).

Poule D

De spanning om het kampioenschap is om te snijden in de Eerste Klasse D. Koploper Beuningen verspeelde op bezoek bij GHBS punten (1-1). Concurrent GCHC kon op gelijke hoogte komen met de lijstaanvoerder maar stapte zelf met lege handen van het veld bij Ede (2-1). Onderin boekten de dames van Gron. Studs een belangrijke overwinning. Thuis werd middenmoter Bully aan de kant gezet (1-0). Verder zagen we Quick Stick – Deventer (3-1), Apeldoorn – EHV (1-6) en Amersfoort – Upward (1-1).


Wat vind jij? Praat mee...