Eerste Klasse (D): Zes ploegen stellen promotie veilig

Leiden,  Fletiomare, Schaerweijde, Schiedam, Zwolle en Naarden stelden zondag promotie naar de Overgangsklasse veilig. Wat er nog meer gebeurde in de Eerste Klasse Dames, lees je in deze round-up.

Poule A

Nadat koploper Amstelveen vorige week het eerste ticket voor de Overgangsklasse al in de wacht sleepte, kon Leiden afgelopen zondag een feestje vieren. De nummer twee van de ranglijst won met 3-0 van Qui Vive en heeft daardoor met nog drie wedstrijden te gaan een voorsprong van zes punten op Alliance en negen op Alphen. Omdat die twee ploegen nog tegen elkaar spelen, kan Leiden nooit meer uit de top drie vallen.

Ook AthenA, Overbos en Zoetermeer zijn nog volop in de race om de vierde plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs. Amstelveen kan volgende week tegen Zoetermeer kampioen worden.

PROMOTIE IN THE POCKET!!!💥💥💥

Geplaatst door LOHC Dames 1 op Zondag 22 april 2018

Poule B

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar in poule B zijn de drie teams die promoveren naar de Overgangsklasse nu definitief bekend: Fletiomare, Schaerweijde en Schiedam. Door de 0-4 nederlaag tegen Schaerweijde weet Etten-Leur zeker dat het als laatste zal eindigen. Dat betekent dat de ploeg play-outs moet spelen om in de Eerste Klasse te blijven.

De strijd om de vierde plek is nog altijd razend spannend. Phoenix, Craeyenhout en Houten staan binnen één punt van elkaar. Eén van hen zal zich plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Overgangsklasse.

#TEAMTOPPER Jaja! Nu ook op punten PROMOTIE behaald!! 🔥💙 Toppertje Emma van Vliet gaf 3 assists van de 6-1 overwinning…

Geplaatst door Fletiomare Dames 1 op Zondag 22 april 2018

Poule C

In Poule C is nog niets beslist. Nummer twee MEP ging onderuit tegen Warande en zag het gat met koploper Eindhoven toenemen van twee naar vijf punten. Hopbel verloor van Venlo en droeg de derde plaats over aan Oss. Van al deze ploegen heeft Eindhoven de beste papieren om promotie naar de Overgangsklasse veilig te stellen; de rest vecht vooral om de andere twee plekken.

Onderin veranderde er niets. Nummer elf Civicum heeft nog altijd zes punten, Boxmeer vijf.

Warande won met 2-1 van MEP en kwam, zoals wel vaker, op Facebook met een analyse van de wedstrijd.

Poule D

Ede versloeg EHV in de strijd om de vierde plaats, waardoor beide teams nu evenveel punten hebben. Eén van hen pakt waarschijnlijk het ticket dat recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie naar de Overgangsklasse. Gooische, Zwolle en Naarden zijn al zeker van die promotie.

Hekkensluiter Bully won verrassend van GHBS en droeg de laatste plaats over aan Apeldoorn. Het gat bedraagt twee punten.


Wat vind jij? Praat mee...