Eerste Klasse (D): Zesklappers voor Apeliotes, Bully en Oss

Poule C van de Eerste Klasse Dames zit vol verrassingen. Middenmoter HOD verliest van promovendus Uden en de andere uitslagen zijn ook niet vanzelfsprekend. In Poule A blijft het spannend met nipte overwinningen en puntendelingen. In Poule D dendert Apeliotes over Civicum heen en in Poule B vallen er weinig doelpunten.

Poule A

De spanning in Poule A is enorm. Er werd drie keer gelijkgespeeld en drie keer met 3-2 gewonnen. Het niveau ligt dicht bij elkaar en het kan nog alle kanten uit. Op dit moment staan vijf teams aan kop met vier punten. USHC en Alkmaar zijn de enige ploegen die nog geen punten hebben gepakt. Beide teams verloren dit weekend op het nippertje. Overbos deelt de punten met VVV, hierdoor pakken zij de eerste punten.

View this post on Instagram

Oh, oh, oh 😨 Alle voorwaarden waren goed. Het publiek, de zon die scheen, de voorbereiding, de rode loper, bestuur in pak, Chester de puppy, Super Sunday én de gloednieuwe thuisshirts. De mooiste zondag van het jaar zou je maar zo kunnen zeggen! Er miste alleen een dingetje na het eindsignaal: de drie punten. Alweer! Gelukkig ontbrak er niks aan de derde helft en was het wederom weer een héérlijke zondag. Of nou ja, na zonneschijn komt blijkbaar regen? Die zagen we even niet aankomen. Wakker gespoeld zodat we deze week aan de bak kunnen om aanstaande zondag wél drie punten te pakken. En wel tegen het oude clubje van assistent-coach @snadre. Als dat geen punten pakken wordt… Gelukkig heeft niemand gister biertjes gedronken en zijn we allemaal scherp bij de fitheidstest vanavond. En oh ja, wat er ook nog op de planning staat: de welbekende voorstelronde! Stay tuned! #geenhashtags #huh #osWOTM #puppysunday #lekkerzeg

A post shared by U.S.H.C. Dames 1 (@ushcdames1) on

Poule B

Zoetermeer staat na twee speelrondes bovenaan met de volle buit. Afgelopen weekend wonnen ze met 1-3 van DSHC. De enige wedstrijd waar beide ploegen tot scoren kwamen. Westland, Rijswijk, HUDITO en DES gingen er vandoor met de drie punten. DSHC is de enige ploeg in deze poule die nog geen punten hebben gepakt.

Poule C

Promovendus Uden heeft op eigen veld gewonnen van middenmoter HOD. De andere nieuwkomers halen allebei een punt. Berkel-Enschot speelt 0-0 tegen MEP, die vorig jaar nog in de Overgangsklasse uitkwam. De wedstrijd tussen Geldrop en HCAS eindigt in een 4-4 eindstand. Rosmalen wint met 5-1 van de Hopbel en Geel-Zwart wint thuis nipt van Venlo (4-3).

View this post on Instagram

Na een aantal pogingen vorige week voor een teamfoto hebben we het vandaag maar even opnieuw gedaan. #dichteogen. Vandaag voor de eerste keer in ons blauwe tenue op ons eigen blauwe veld, waar we het mochten opnemen tegen HCAS. Twee weken geleden hadden we al tegen ze geoefend, dat ging toen iets minder goed, dus we hadden wat recht te zetten. De eerste twee kwarten was vol met doelpunten, een tussenstand van 3-4. We begonnen de tweede helft scherper en speelde beter, creëerde steeds meer kansen maar helaas bleef het bij een 4-4 eindstand. Op naar volgende week waar we weer thuis mogen spelen tegen Berkel-Enschot. #sundayfunday #eenpuntje #onzepivotskunnenscoren #scheepers #jajekenthetwel #needenktniet #joejoe

A post shared by Hockey Geldrop Dames 1 (@hgdames1) on

Poule D

Bully en Apeliotes hebben zes keer gescoord en winnen daarmee ruim van hun tegenstanders. Bully versloeg Amersfoort met 6-2 en Apeliotes overtuigde tegen Civicum: 6-0. In de andere wedstrijden zat meer spanning. Ede won met 1-0 van GCHC, Gron. Studs deed hetzelfde tegen Quick Stick (2-1). Upward gaat met drie punten naar huis door de overwinning op Phoenix (3-2). GHBS boekte een zege op EHV (3-1).

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...