Eerste Klasse Dames: Concordia wacht schier onmogelijke taak

In de Eerste Klasse C stevent Concordia op rechtstreekse degradatie af. De hekkensluiter heeft nog altijd nul punten en verloor afgelopen zondag uitgerekend van nummer elf van Uden, waardoor de achterstand is opgelopen tot maar liefst acht punten. Wat gebeurde er nog meer in de Eerste Klasse?

Poule A

In de strijd om de titel in Poule A veranderde er weinig. Leiden behield de koppositie door met 0-6 van Haarlem te winnen en achtervolger Amstelveen hield het gat op twee punten door AthenA met 2-0 te verslaan. Alkmaar staat nog altijd derde met één punt minder dan Amstelveen; het won met 5-2 van Hilversum, dat nog steeds stijf onderaan staat. Nummer vijf VVV heeft ondanks de ruime 0-5 nederlaag tegen Fletiomare een voorsprong van vijf punten. In de middenmoot won Overbos nipt van Naarden (3-2) en maakten Myra en Alliance (5-4) er een doelpuntrijke wedstrijd van.

Poule B

In Poule B liet Warande dure punten liggen in de strijd om de eerste plaats. De nummer drie van de ranglijst speelde met 3-3 gelijk tegen Schiedam, waardoor de achterstand op koploper Cartouche opliep tot maar liefst negen punten. Cartouche zelf won van Zoetermeer (1-0) en nummer twee Alecto versloeg Breda met 5-1. Hekkensluiter Gouda wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Dit keer verloor het met maar liefst 7-1 van Zwart-Wit, waardoor de achterstand op IJssel nog steeds vijf punten is. IJssel zelf verloor nipt van nummer tien Alphen, met 1-2. Verder won DSHC met 2-1 van HUDITO.

Poule C

Koploper Weert liep tegen zeldzaam puntverlies aan. Het speelde met 1-1 gelijk tegen nummer drie MEP. Voor de stand op de ranglijst maakte het niet uit, want ook nummer twee Oss kwam niet verder dan een gelijkspel. Zij bleven tegen Eindhoven steken op 2-2. Daardoor heeft Weert nog altijd een voorsprong van negen punten op Oss en tien op MEP. Onderin lijkt het doek voor Concordia gevallen. Uitgerekend tegen nummer elf Uden verloor het met 5-1, waardoor de achterstand opliep naar acht punten en het wel heel raar moet lopen wil Concordia zich nog van de laatste plaats af wurmen. Verder won Goirle van HOD (3-1), HCAS van Hopbel (3-1) en speelden Venlo en Oedenrode gelijk (2-2).

https://www.instagram.com/p/BR0731eB3kP/?tagged=1kcdames

#1kcdames

Poule D

In Poule D gaat de strijd om het kampioenschap nog altijd tussen Gooische en Zwolle. Gooische won nipt met 1-2 van degradatiekandidaat Groninger Studs en behield de voorsprong van drie punten op Zwolle, dat GHBS met 4-2 versloeg. In de strijd om plek drie liep GCHC averij op. Het speelde met 1-1 gelijk tegen Ede en werd ingehaald door Phoenix en Bully. Phoenix pakte de overwinning tegen Amersfoort (1-2) en Bully deed hetzelfde tegen Beuningen (4-2). Verder won Upward van Deventer (2-1), dat nog altijd laatste staat met een achterstand van vijf punten op Groninger Studs.

 

#1kddames


Wat vind jij? Praat mee...