Eerste Klasse Dames: Koplopers Poule A en B morsen punten

In de Eerste Klasse dames hadden de koplopers vanPoule A en B zondag niet hun dag. Leiden en Cartouche kwamen beiden niet verder dan een gelijkspel, tegen op papier minder goede tegenstanders. Directe gevolgen voor de ranglijst had het echter niet: Leiden en Cartouche blijven eerste. In Poule C heeft koploper Weert inmiddels het grootste gat geslagen: runner-up Oss staat op maar liefst negen punten afstand. 

Poule A

Koploper Leiden verspeelde punten in het duel met Fletiomare. De middenmoter hield de Leidse dames thuis knap op 1-1. Voor de ranglijst heeft het geen directe gevolgen: Leiden blijft koploper. De concurrentie kon echter wel wat inlopen. Runner-up Amstelveen had het nog knap lastig tegen hekkensluiter Hilversum, maar won uiteindelijk wel met 1-2. Daardoor is het gat met Leiden nog slechts twee puntjes. Amstelveen wordt zelf echter ook op de hielen gezeten door Alkmaar, dat met 4-2 te sterk was voor Haarlem. AthenA is de nieuwe nummer 4 na de 1-0 winst op directe concurrent Overbos. Ook Naarden zit in de lift na de overwinning op Myra (4-1) en tot slot won Alliance van VVV.

#1Kadames

Poule B

Koploper Cartouche is dit seizoen op weinig foutjes te betrappen, maar zondag liep het niet van een leien dakje. Uit bij Breda, negende op de ranglijst, bleef de ploeg steken op 1-1. Het was echter pas de tweede keer dit seizoen dat Cartouche punten morste, dus de ploeg blijft fier koploper in poule B. Runner-up Alecto zal dubbel balen: ten eerste liep de ploeg tegen een gelijkspel aan tegen hekkensluiter Gouda, ten tweede bleek dit ook de (gemiste) kans bij uitstek om aansluiting te vinden bij Cartouche. Warande bleek de enige uit de top 3 die wel wist te winnen: met 1-3 bij IJssel. Verder wist Hudito knap te winnen van nummer 4 Schiedam, versloeg Zoetermeer DSHC en nam Zwart-Wit maar op het nippertje drie punten mee uit bij Alphen (2-3).

#1Kbdames

Poule C

Koploper Weert maakte ook dit keer geen fouten en won thuis met 4-1 van Goirle. De ploeg heeft al een flink gat geslagen: achtervolger Oss staat op 9 punten afstand. Oss liet het gat in ieder geval niet nog groter worden en won met 0-3 bij Oedenrode. Nummer 3 MEP won met dezelfde cijfers bij Hopbel. Venlo, dat niet verder kwam dan een gelijkspel bij HOD, moest de vierde plaats afstaan aan Eindhoven, dat weinig moeite had met Uden (0-5). Concordia was dicht bij de eerste punten van het seizoen, maar HCAS ging er toch met de punten vandoor (1-2).

#1Kcdames

Poule D

Nummer 1 van de ranglijst Gooische had thuis weinig moeite met middenmoter Upward: ze wonnen met 3-0. Gooische voelt de hete adem van Zwolle nog altijd in de nek, maar de afstand bedraagt na zondag drie punten in plaats van 1. Zwolle kwam uit bij nummer 4 Phoenix uit op een remise (1-1). Nummer 3 GCHC wist de Groningse derby tegen GHBS nipt te winnen (0-1). Hekkensluiter Deventer sprokkelde er knap een puntje bij door nummer 5 Bully op een gelijkspel te houden (1-1). Ook onderlinge concurrenten in de middenmoot Beuningen en Amersfoort verdeelden de punten (2-2). Tot slot konden de Groninger Studs drie broodnodige punten bijschrijven, na de knappe 1-0 winst op Ede.

#1Kddames

Aanvullingen? Foto’s? Mail naar redactie@hockey.nl.


Wat vind jij? Praat mee...