Eerste Klasse Dames: Myra doet goede zaken op de transfermarkt

Een achtklapper voor Bully, de nieuwe spits van Myra scoort direct twee keer en twee gelijke spelen eindigen in shoot-outs. De opvallende zaken uit de eerste speelronde van de Eerste Klasse Dames. 

Poule A

Myra begon meteen met een knaller en won thuis met 5-1 van Haarlem. De ploeg heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt: de nieuwe spits, Charlotte, prikte er meteen twee in. De nummer 1 en 2 van vorig seizoen, Leiden en Amstelveen, slaagden er beiden niet in om te promoveren naar de Overgangsklasse. Wel wonnen ook zij allebei hun openingsduel. Leiden met 1-0 van Zoetermeer, Amstelveen met 4-2 van Qui Vive.

Gisteren de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld 🏑. We kwamen sterk uit de startblokken en hebben de hele…

Geplaatst door Myra Dames 1 op Maandag 11 september 2017

Poule B

Het waren spannende openingsduels in Poule B van de Eerste Klasse. Geen enkele ploeg won met meer dan twee doelpunten verschil. Houten won met 4-3 van Schiedam en liet van te voren al op Facebook weten zeker niet bang te zijn voor de opponent. Naast Houten tikten ook Breda, Hudito, Phoenix, Schaerweijde en Fletiomare de eerste drie punten van het seizoen binnen.

Laat de eerste competitie wedstrijd maar komen! Schiedam wij zijn niet bang!💪🏼 #laatmaarkomem

Geplaatst door HC Houten Dames 1 op Woensdag 6 september 2017

Poule C

In Poule C eindigden twee duels in een gelijkspel. Zowel tussen Civicum en Hopbel als tussen MEP en Eindhoven werd het 3-3. En dus werden er, volgens de nieuwe regels, shoot-outs genomen. MEP trok in het duel met Eindhoven aan het langste eind en verdiende zo twee punten. Toch werd enigszins gebaald dat er geen winst over de streep werd getrokken. Gelukkig wonnen ze de derde helft. Warande, Oss, HOD en Goirle maakten de beste seizoensstart en streken drie punten op.

Voor de eerste keer ooit de wedstrijd geëindigd met twee punten in de broekzak… Even leken we de wedstrijd te gaan…

Geplaatst door MHC MEP Dames 1 op Maandag 11 september 2017

Poule D

Bully had geen genade voor tegenstander Apeldoorn en werkte al meteen in het eerste duel aan het doelsaldo. Promovendus Apeldoorn moet nog even wennen aan het niveau, stellen ze. De Eerste Klasse, dat is andere koek. Naast Bully wonnen ook Gooische, Zwolle, Naarden, EHV en Upward.

1e klasse, dat is andere koek!Ons debuut in de 1e klasse begint helaas met een verlies. Bully (Oldenzaal) gaf een…

Geplaatst door AMHC Apeldoorn – Dames 1 op Zondag 10 september 2017


Wat vind jij? Praat mee...