Eerste Klasse Dames: Phoenix deelt flinke tik uit aan Bully

In de Eerste Klasse A is Amstelveen is de nieuwe koploper, door duur puntenverlies van Leiden. In Poule D deelde Phoenix een tik uit aan Bully: de ploegen stonden op gelijke hoogte, maar Phoenix won het onderlinge duel met liefst 4-0. De Bredase derby in Poule B eindigde onbeslist en in Poule C blijft koploper Weert maar gas geven. 

Poule A

Amstelveen heeft de koppositie overgenomen in Poule A. De ploeg won met 0-2 bij Naarden en zag concurrent en voormalig koploper Leiden punten verspelen. Dat deed Leiden niet tegen een concurrent, maar tegen laagvlieger VVV (één-na-laatst op de ranglijst). Zowel Leiden als VVV kwam niet tot scoren, wat duur puntenverlies tot gevolg had voor de Leidse dames. Ze staan nu in puntenaantal gelijk met Amstelveen. Op één puntje afstand volgt Alkmaar, dat AthenA met 0-2 de baas was. Ook nummer vier Overbos wist te winnen, met 0-2 bij Alliance. Nummer vijf Fletiomare had het thuis lastig tegen Myra en verloor met 1-2. Haarlem won tot slot bij hekkensluiter Hilversum (1-2).

Poule B

De Bredase derby in Poule B kende geen winnaars: zowel Breda als Zwart-Wit scoorden twee keer. Wellicht dat het punt echter voor het lager geklasseerde Breda meer als overwinning voelt. Er waren weinig verrassingen te bespeuren in Poule B. De top 3 won, al was het niet met grote doelsaldo’s, allemaal: Cartouche met 0-2 bij Hudito, Alecto met 1-2 bij Zoetermeer en Warande met 2-3 bij Alphen. Nummer 4 Schiedam liep averij op tegen DSHC (0-0). Ook het duel in de kelder van Poule B: hekkensluiter Gouda tegen nummer één-na-laatst IJssel, leverde geen winnaars op (2-2).

Poule C

Koploper Weert blijft maar vol gas geven in Poule C. Gisteren moest HCAS eraan geloven: thuis bij Weert werd het maar liefst 5-0. Ook runner-up Oss wist het doel vijf keer te vinden, thuis tegen Venlo (5-1). Nummer drie MEP was uit bij HOD de betere ploeg (0-3). Hekkensluiter Concordia is ook na zondag nog niet van de nul af: Eindhoven was met 1-5 te sterk. Hopbel won ruim van Uden (4-0). Goirle wist drie punten weg te halen bij het hoger geplaatste Oedenrode en stijgt daardoor een plaatsje op de ranglijst.

Poule D

Phoenix heeft een flinke tik uitgedeeld aan Bully. De ploegen stonden voor zondag op een gelijk puntenaantal, maar Phoenix besliste het onderlinge duel thuis met duidelijke cijfers: 4-0. Daardoor staat Phoenix nu derde, Bully deelt de vierde plaats met Upward, dat met 1-2 won bij Beuningen. Koploper Gooische en runner-up Zwolle wonnen beiden. Gooische met 6-2 van Ede, Zwolle iets minder overtuigend: met 1-2 van GCHC. Ook de andere Groningse ploegen wisten niet te winnen. GHBS speelde gelijk tegen Amersfoort (2-2) en Groninger Studs delfde het onderspit tegen hekkensluiter Deventer (2-0). Daardoor is Deventer de Groningse dames nu tot op één punt genaderd.


Wat vind jij? Praat mee...