Eerste Klasse Dames PO 1.1: Leiden haalt fors uit tegen Weert

Drie van de vier thuisclubs (Leiden, Cartouche en Amstelveen) wonnen vandaag de eerste wedstrijd van de play-offs in de Eerste Klasse voor Dames. Alleen Alecto wist haar uitduel te winnen door tegenstander Oss met 1-2 terug te wijzen.

Leiden – Weert 5-1 (5-0)

Leiden haalde voor playoff-begrippen ongemeen hard uit tegen Weert. In de wedstrijd tussen twee kampioenen was bij rust al een tussenstand van 5-0 bereikt. Trainer-coach Eddie Simmons (Leiden) was dan ook erg content met de prestatie van zijn team tijdens de eerste 35 minuten. ‘Heel goed gedaan, maar beduidend minder tevreden was ik over de tweede helft. Weert paste een aantal omzettingen toe en daar hadden wij het erg moeilijk mee. Laat het een goede les zijn voor komende zaterdag. Het zou wel eens letterlijk en figuurlijk een heet weekendje kunnen worden in Weert. Een hoge uitslag zoals vandaag kan ook een valkuil zijn.’

Cartouche – Gooische 3-0 (0-0)

Cartouche trad vanmiddag voor het eerst dit seizoen aan met een volledig fitte selectie. Dat gaf veel zelfvertrouwen en dit uitte zich onder meer in de einduitslag. het team won met 3-0 van Gooische via bij vlagen zeer goed spel. Niels Heck (Cartouche): ‘Tegelijkertijd hebben we pas 40 procent binnen, de overige 60 procent moeten we komend weekend nog oogsten.  Tijdens de eerste helft was sprake van een gelijk opgaande strijd, de tweede helft was wat mij betreft helemaal voor Cartouche.’

’15 Kiki Lagerweij 1-0 (sc)
’25 Solange Mulder 2-0
’62 Carlijn Gerritsen 3-0

Amstelveen – Zwolle 3-2 (3-1)

‘xx Onbekend 1-0
‘xx Onbekend 2-0
‘xx Onbekend 3-0
’33 Sophie Locht 3-1