Eerste Klasse Dames PO 1.3: Eerste twee promovendi bekend

Een spannende ontknoping bij de play-offs voor promotie naar de Overgangsklasse. In alle vier de duels moest een derde duel beslissing brengen. Uiteindelijk waren Weert, Cartouche, Amstelveen en Alecto net iets sterker dan respectievelijk Leiden, Gooische, Zwolle en Oss.

Weert – Leiden 3-2 (1-1)

Het moest van ver komen bij Weert in de play-offs. De Limburgse ploeg verloor het eerste duel met 5-1 en keek zaterdag twee minuten voor tijd tegen een 0-2 achterstand aan. Dat wisten zij om te buigen om daarna via shoot-outs te winnen. Op zondag was Weert weer te sterk, waardoor zij promoveren naar de Overgangsklasse.

Sascha van den Wall Bake 0-1
Doelpuntenmaker onbekend 1-1
Doelpuntenmaker onbekend 2-1
Doelpuntenmaker onbekend 3-1
Esther Imthorn 3-2

Gooische – Cartouche 0-1

Op  het tandvlees haalde Cartouche het laatste duel tegen Gooische binnen, nadat zij in eigen huis met 3-0 wonnen. De dames van Gooische sleepten op zaterdag met een 2-1 overwinning een beslissingsduel uit het vuur. Een doelpunt van Solange Mulder was op zondag genoeg voor de winst. Cartouche is nu zeker van de Overgangsklasse volgend seizoen.

Solange Mulder 0-1

Zwolle – Amstelveen 0-1

Na twee duels moesten ook de dames van Zwolle en Amstelveen voor de derde keer aan de bak. Zwolle had het grootste deel van de wedstrijd het veldoverwicht en kreeg zelfs acht strafcorners. Uiteindelijk was het toch Amstelveen dat met een miniem verschil aan het langste eind trok, waardoor zij nog kans maken op promotie naar de Overgangsklasse.

Doelpuntenmaker nog niet bekend.

Alecto – Oss 5-2 (3-0)

Op zaterdag hoopte Alecto de 2-1 overwinning in Brabant een goed vervolg te geven, maar ging het helemaal mis voor de ploeg uit Leiderdorp. De club liet zich in eigen huis verrassen door Oss met 1-4. In het beslissende duel viel alles alsnog in elkaar bij Alecto. Binnen achttien minuten stond het al 3-0. Eerst maakte Fleur Steenbrink de openingstreffer, waarna Mathilde Gheeraert (strafcorner) en Anneloes Verrier (strafbal) Alecto in een zetel bracht. Daarna viel het stil in de wedstrijd. Het duel leek gespeeld, zeker toen Steenbrink met haar tweede goal de wedstrijd in het slot gooide. Twee doelpunten van Tess Olde Loohuis mochten niet baten. Promotie is nog in zicht voor Alecto dus.

‘7 Fleur Steenbrink 1-0
’10 Mathilde Gheeraert (sc) 2-0
’18 Anneloes Verrier (sb) 3-0
’50 Fleur Steenbrink 4-0
’54 Tess Olde Loohuis 4-1
’61 Tess Olde Loohuis 4-2
’63 Meike van Haeringen (sc) 5-2