Eerste Klasse Dames: Zwolle blijft in het spoor van Gooische

Ook de Eerste Klasse Dames is afgelopen weekend weer van start gegaan. Veel verrassingen waren er niet, alle koplopers wonnen. Met name in Poule D is de strijd om het kampioenschap nog altijd ongekend spannend. Het verschil tussen koploper Gooische en nummer twee Zwolle is nog altijd slechts één puntje. 

Poule A

Koploper Leiden kwam niet sterk uit de winterstop en speelde met 1-1 gelijk tegen de huidige nummer tien van de ranglijst, Alliance. Achtervolger Amstelveen profiteerde echter niet van dit puntverlies, want het verloor de topper tegen nummer drie Alkmaar. Daardoor heeft Leiden nu een voorsprong van vier punten op Amstelveen en vijf op Alkmaar.

In de middenmoot won Overbos met 3-1 van hekkensluiter Hilversum en speelde Haarlem gelijk tegen Fletiomare. Onderin boekte Naarden een overwinning op VVV, waardoor het van de tiende naar de negende plaats steeg.

#1Kadames

Poule B

Cartouche heeft door de 3-0 zege op Gouda nog altijd een voorsprong op nummer twee Alecto, dat degradatiekandidaat Alphen versloeg. Ook Warande en Schiedam wonnen, respectievelijk van Hudito en Zoetermeer. Daardoor vonden er in de top van het klassement geen verschuivingen plaats. DSHC en Breda hielden elkaar in evenwicht en in de strijd tegen degradatie lukte het nummer elf IJssel niet om een punt af te snoepen van middenmoter Zwart-Wit.

#1Kbdames

Poule C

In Poule C liet nummer twee Oss de achterstand op koploper Weert tot maar liefst negen punten oplopen door een verrassende thuisnederlaag tegen HOD. Weert zelf won met 0-3 van Venlo en mag zich langzaamaan opmaken voor het kampioenschap. In de onderste regionen vochten HCAS en Uden in een onderling duel uit wie zich de nummer tien van het klassement mocht noemen. HCAS won met 4-1 en heeft zeven punten, Uden vijf. Hekkensluiter Concordia heeft door de 4-0 nederlaag tegen MEP nog altijd nul punten. Goirle verloor met 2-3 van Hopbel en de grootste uitslag van deze poule viel in Eindhoven, waar Eindhoven met 8-0 van Oedenrode won.

#1Kcdames

Poule D

De strijd om het kampioenschap in Poule D blijft ongekend spannend. Koploper Gooische won met 1-4 van Bully en achtervolger Zwolle versloeg Beuningen met 4-2. Daardoor heeft Gooische nog altijd maar een marginale voorsprong van slechts één punt. Onderin veranderde er weinig, want hekkensluiter Deventer verloor van Amersfoort en nummer elf Groninger Studs pakte geen punten tegen Upward. Daardoor blijft het verschil twee punten in het voordeel van Groninger Studs. In de subtop verloor Phoenix van GCHC en won Ede van GHBS.

#1Kddames

Aanvullingen? Foto’s? Mail naar redactie@hockey.nl.


Wat vind jij? Praat mee...