PO2016: Uitslagen Eerste Klasse Dames

De 2e wedstrijden in de play-offs van de Eerste Klasse bij de dames. EHV, HBS, MEP en Leiden wonnen de 1e duels. De dames van MEP wonnen als enige ploeg ook de 2e wedstrijd van Beuningen. MEP magen het in de volgende play-offronde opnemen tegen Schaerweijde. Ring Pass – HBS, Helmond – EHV en Leiden – AthenA hebben een 3e duel nodig om het lot te beslechten.

Zie de round-up van woensdagavond voor de uitslagen van de 1e wedstrijden.

Voor het complete resterende play-offoverzicht, kan je terecht op onze pagina.

Aanvullingen? Mail ze naar redactie@hockey.nl.

Helmond – EHV (D) 3-2 golden goal

Helmond en EHV kwamen er niet uit in de reguliere speeltijd.  De thuisploeg kwam op 2-0 door doelpunten van Pleuni Dams en Emilie van Nieland, maar de bezoekers vochten zich terug. In de laatste 10 minunten maakten Jasmijn Faro en Sanner Vormeer de 2-1 en 2-2. In de verlenging sloeg Emilie van Nieland wederom toe en dwongen een beslissingswedstrijd af.

Ring Pass – HBS (D) 2-0

Ring Pass nam op gepaste wijze wraak voor de 0-3 nederlaag bij HBS. In eigen huis versloegen de Delftenaren de Bloemendaalse dames met 2-0 door doelpunten van Kiki Schapers en Lois van der Gaag in de 1e helft. Zondag spelen Ring Pass en HBS de 3e en beslissende wedstrijd.

1. Kiki Schapers 1-0
31. Lois van der Gaag 2-0

Beuningen – MEP (D) 1-3

MEP won voor de 2e keer in 4 dagen met 3-1 van Beuningen en plaatst zich voor de volgende ronde van de play-offs. De Brabanders mogen zich, als ‘slechtste’ nummer 2 opmaken voor de ‘beste’ nummer 10 uit de Overgangsklasse: Schaerweijde. Zaterdag won MEP door goals van Janneke Vissers, Isis Willigendael en Chris Thewessen.

15. Janneke Vissers (sc) 0-1
xx. Isis Willigendael 0-2
xx. Chris Thewessen 0-3
xx. Onbekend 1-3

Leiden – AthenA (D) 1-2

Leiden had zaterdag de beste uitgangspositie van alle dames eersteklassers. Als enige wonnen de Zuid-Hollanders woensdagavond een uitduel en konden het zaterdag in eigen huis dus afmaken. AthenA dacht daar echter anders over en won op haar beurt de uitwedstrijd. Amsterdamse doelpunten waren van Eline Claasens en Sara Tillart. Esther Imthorn scoorde voor Leiden. Zondag spelen Leiden en AthenA het beslissende 3e duel.

6. Eline Claasens (sc) 0-1
30. Esther Imthorn 1-1
42. Sara Tillart 1-2