Round-up 1e Klasse (D): Groninger derby en koploper in de fout

In de Eerste Klasse Dames gebeurde zondag weer een hoop: koplopers gingen in de fout en hekkensluiters  pakten hun 1e punten. In Poule A valt de enorme middenmoot op en in Poule B zakte Alecto van de nummer 1 naar nummer 2 positie doordat middenmoter DSHC knap wist te winnen. Goirle pakte belangrijke punten in Poule C, waarin Weert nog altijd fier aan kop gaat. In de Groninger derby in Poule D, tussen GHBS en Groninger Studs, trok GHBS aan het langste eind. 

Poule A

Amstelveen deed goede zaken gisteren in Poule A. De nummer 2 van de ranglijst trof koploper Leiden en pakte knap een puntje (1-1). De koploper blijft daardoor in zicht voor Amstelveen: op 3 punten afstand. Verder is er een enorme middenmoot te bespeuren in Poule A: tussen Fletiomare, Alkmaar, AthenA, Overbos, Myra, Alliance en Haarlem is de afstand 2 punten of minder. Fletiomare moet de 3e plaats nu delen met Alkmaar, waarvan de ploeg thuis met 0-2 verloor. AthenA haakte ook aan bij deze gedeelde 3e plaats, door met 1-3 te winnen bij Naarden. Die club blijft onderin hangen met 6 punten, maar heeft VVV (1 punt, zondag 2-4 verlies van Overbos) en Hilversum (0 punten, zondag 2-1 verloren bij Alliance) nog onder zich.

Poule B

De dames van Cartouche gaan, net zoals de heren in de Overgangsklasse, stijf aan kop. Nog niet 1 puntje werd er gemorst, en ook de nummer 3 van de ranglijst, Warande, kon zondag niet van Cartouche winnen. Op Cartouche werd het 3-1. Alecto, voor zondag nog medekoploper, liet punten liggen. Middenmoter DSHC wist thuis knap met 2-1 te winnen, waardoor Alecto naar de 2e plaats zakt. Schiedam won met 3-2 van Zwart-Wit, waardoor de 2 ploegen nu de 4e plaats delen. Verder lukte het hekkensluiter Gouda niet om de 1e punten te pakken: Breda was met 4-1 te sterk. HUDITO lukte dat wel: de 1e 3 punten van het seizoen zijn binnen na de 2-1 tegen IJssel.

Poule C

Weert gaat nog altijd fier aan kop, maar het was wel spannend tegen Hopbel. Door de 1-0 winst van Weert zakt Hopbel naar de gedeelde 3e plaats. Nummer 2 Oss had weinig moeite met het lager geplaatste HCAS (5-1), maar HOD won met de grootste cijfers: 7-1 tegen Concordia, dat puntloos onderaan bungelt. Venlo won in een belangrijk duel van MEP, waardoor het niet alleen die ploeg voorbijstreeft, maar ook gedeeld 3e komt te staan op de ranglijst. Oedenrode kon verder relatief gemakkelijk winnen van Uden (4-0) en Goirle pakte belangrijke punten tegen het hoger geplaatste Eindhoven (3-2).

Poule D

De Groninger derby in Poule D werd gewonnen door GHBS, dat met 6-3 thuis te sterk was voor de Groninger Studs. Het levert GHBS de 4e plaats op, die de Groningers delen met Beuningen, dat zondag met 3-0 eenvoudig won van hekkensluiter Deventer. Koploper Gooische maakte geen fouten en nam 3 punten mee bij Phoenix (0-4) en ook nummer 2 Zwolle wist te winnen: met 6-3 van Bully. Ede, de ploeg die nu 3e staat, morste wel punten. Middenmoter Amersfoort hield de dames uit Ede thuis knap op 2-2. GCHC deed het tot slot goed tegen Upward. De dames uit Groningen stijgen van de laatste naar de één-na-laatste plaats door hun 4-0 winst van de dames uit Arnhem, die op de 9e plaats staan.


Wat vind jij? Praat mee...