Round-up 1K (D): Hilversum degradeert, eerste punten Concordia

In de Eerste Klasse Dames wordt langzaam al duidelijk wie er met de play-offtickets vandoor gaan en soms zelfs al wie er degraderen. De bovenste twee uit elke poule spelen play-offs, de onderste twee degraderen direct. Met nog vier speelronden te gaan is dit de huidige stand van zaken. 

Poule A

In Poule A lijkt het al zo goed als zeker wie de play-offs gaan spelen: Amstelveen en Leiden. De twee koplopers troffen elkaar zondag en bleken aan elkaar gewaagd: 0-0. Daardoor blijft Amstelveen op doelsaldo eerste. Overbos, dat won van VVV, loopt iets in, maar de kans is klein dat de zeven punten in vier wedstrijden nog overbrugt kunnen worden. Alkmaar had van het puntenverlies van de koplopers kunnen profiteren, maar donderde in plaats daarvan zelf van de derde naar de vierde plaats. De ploeg verloor thuis in een doelpuntrijk duel van Fletiomare, dat nu de zesde plaats bezet. Vijfde staat AthenA, dat aan één doelpuntje genoeg had tegen Naarden (1-0). Myra steeg een plaatsje door concurrent Haarlem te verslaan en tot slot bleek nummer tien Alliance een klasse beter dan hekkensluiter Hilversum: 1-6. Daardoor is Hilversum nu zeker van degradatie. Voor nummer 11 VVV is degradatie nog te ontlopen, maar de vraag is of dat realistisch is met elf punten achterstand op de veilige tiende plaats.

Poule B

Warande weet het spannend het houden in Poule B. De ploeg won zondag thuis met 2-1 van koploper Cartouche. Daardoor is Alecto, dat met 5-1 won van DSHC op doelsaldo de nieuwe koploper. Cartouche staat tweede, Warande volgt op de derde plaats met vier punten achterstand. De ploegen daaronder zijn geen kanshebbers meer voor de play-offs. Zwart-Wit en Schiedam delen de vierde plaats, nadat de Bredanaars zondag in eigen huis verloren van de Schiedammers. Stadgenoot van Zwart-Wit, Breda, won zondag wel: met 4-1 van hekkensluiter Gouda. Die ploeg kan alleen theoretisch nog zorgen voor lijfsbehoud. Wie de andere degradant wordt is echter wel spannend. Hudito deed zondag in ieder geval goede zaken door met 2-3 van IJssel te winnen. Daardoor lijken nu vooral IJssel en Alphen te moeten strijden tegen degradatie.

Poule C

Concordia is al zo goed als zeker van degradatie, maar had zondag toch reden voor een feestje: de ploeg pakte de eerste punten van het seizoen. Nummer 8 HOD werd thuis knap met 4-2 verslagen. Wie er kampioen gaat worden in Poule C vraagt niemand zich meer af. Weert won met 3-1 van Hopbel en staat nu negen punten los van Oss. Die ploeg boekte stelde maar nét de overwinning veilig tegen laagvlieger HCAS (4-5). Nummer drie op de ranglijst Eindhoven liet er geen gras over groeien en won met liefst 7-1 van Goirle. Daardoor kunnen de Eindhovenaren nog hopen op een play-offplek. Nummer vier en vijf MEP en Venlo verdeelden de punten, wat vooral voor MEP geen goede uitslag was: daardoor wordt hij bijzonder lastig nog een play-offticket te bemachtigen. Middenmoter Oedenrode won van Uden, waardoor ook die laatste ploeg moet vrezen voor degradatie.

Poule D

Gooische heeft de play-offs inmiddels al binnen en stevent ook op een eerste plaats in Poule D af. De Gooische formatie won van nummer drie Phoenix, en staat nu zes punten voor op runner-up Zwolle, dat met liefst 5-1 won van Bully. Rode-lantaarn-drager Groninger Studs sprokkelde in de derby tegen GHBS een puntje (1-1), maar staat toch op de laatste plaats. Met nummer 11 Deventer, dat knap won van Beuningen, scheelt het slechts één puntje. Aangezien de laatste twee allebei direct degraderen is het echter vooral kijken naar Amersfoort, dat op de veilige tiende plaats staat. Die ploeg verloor met 4-2 van Ede, maar heeft nog acht punten voorsprong op de degradatieplekken.


Wat vind jij? Praat mee...