Round-up 1K (D): VVV geeft Hilversum draai om de oren

Eén en twee punten hadden Hilversum en VVV voorafgaand aan hun tiende duel in de Eerste Klasse A, waarin ze elkaar zouden treffen. Waar een gelijkopgaande pot tussen twee ploegen die tegen degradatie strijden in de lijn der verwachting lag, bleek VVV oppermachtig tegen de nummer laatst van de ranglijst. Het werd 1-9. 

Poule A

De kraker onderin ging tussen nummer 11 VVV en nummer 12 Hilversum. VVV won met maar liefst 9-1 en heeft nu een gat van vier punten geslagen met de hekkensluiter. Koploper Leiden liet zich niet verrassen door AthenA en won met 0-5. In de strijd om de tweede plek sloeg Amstelveen de aanval van Overbos af: het werd 2-2. Alkmaar naderde de top drie op één punt door Myra te verslaan. Naarden boekte een verrassende zege op Fletiomare. In de middenmoot won Haarlem met 1-3 van Alliance.

Poule B

De verhoudingen in de top vijf van Poule B veranderden niet, aangezien alle bovenste ploegen de overwinning binnensleepten. Lijstaanvoerder Cartouche liet zich niet verrassen door IJssel en won ruim met 0-4. Nummer twee Alecto speelde met 1-1 gelijk tegen Zwart-Wit. Warande won nipt met 2-3 van Zoetermeer, Schiedam versloeg Gouda en DSHC won uit van Alphen.

Poule C

Weert en Oedenrode speelden gelijk, desondanks behield Weert de koppositie. Achtervolger Oss verkleinde het gat door een 2-3 zege op Hopbel wel naar twee punten, maar Weert heeft een wedstrijd minder gespeeld. Venlo won met 4-0 van hekkensluiter Concordia en behield de aansluiting met de top twee. Nummer negen Goirle en nummer tien Uden bleven steken op een gelijkspel. MEP won nipt met 0-1 van HCAS.

Poule D

In Poule D stond een regelrechte topper op het programma. Gooische en Zwolle speelden met 1-1 gelijk waardoor Gooische koploper blijft en Zwolle tweede. Na die twee bovenste ploegen volgt een gat van zeven punten, gevolgd door een krappe opeenhoping van de rest van de teams. Het verschil tussen nummer drie Phoenix en nummer tien Upward is slechts vijf punten. Phoenix nam de derde plek in een rechtstreeks duel over van Ede, Upward speelde gelijk tegen Bully. Enorme verrassingen waren er niet: Gron.Studs verloor van Amersfoort en hekkensluiter Deventer won met GCHC.


Wat vind jij? Praat mee...