Round-up Eerste Klasse (D): Ede nieuwe runner-up in poule D

Er gebeurde weer een hele hoop deze 6e speelronde in de Eerste Klasse Dames. Koploper in Poule C Weert won nipt en zag de concurrentie elkaar uitschakelen: de nummers 2, 3, 4 en 5 speelden gelijk tegen elkaar. Hekkensluiters Gouda en HUDITO waren in Poule B dichtbij de 1e punten, tegen niet de minste: respectievelijk nummer 3 Warande en nummer 4 Zwart-Wit. In Poule D vond een wisseling plaats in de top 3: Ede Dames 1 is de nieuwe runner-up, Zwolle zakt naar de 3e plaats.

Poule A

Fletiomare deed goede zaken in Poule A. De huidige nummer 3 wist met 1-3 te winnen uit bij runner-up Amstelveen. De Amstelveense ploeg had via een strafbal nog de kans terug te komen, maar die werd gestopt door de keepster van Fletio. Koploper Leiden maakte geen fouten en won eveneens met 1-3, uit bij middenmoter Overbos. Nummer 4 Myra had het lastig tegen VVV, dat één-na-laatste staat. VVV stelt dat in de wedstrijd voor hen bijna alles goed ging, behalve het scoren. Myra kon er vlak voor tijd wel eentje in prikken, en ging er daardoor met de 3 punten vandoor. AthenA won, na de 1e goal van het seizoen voor Swaan Janssen, met 0-1 bij Haarlem. Alkmaar en Alliance verdeelden de punten (3-3) en Hilversum staat nog altijd puntloos onderaan, na een nipt verlies van Naarden (1-2).

Poule B

Middenmoter Schiedam was dichtbij een stunt, maar koploper Alecto wist thuis uiteindelijk toch met 2-1 te winnen. Daardoor heeft Alecto nog altijd de maximale score van 18 punten uit 6 wedstrijden. Ook Cartouche, mede-koploper, heeft deze ongeslagen status na zondag nog steeds. De ploeg was met 3-1 te sterk voor het lager geklasseerde DSHC. Gouda, dat puntloos onderaan staat, kon het nummer 3 Warande knap lastig maken. De ploeg wist steeds de gelijkmaker te scoren, maar had geen antwoord meer op de strafcorner van Warande in de laatste minuten. Daardoor trok Warande met 4-3 aan het langste eind en blijft Gouda op 0 punten staan. Ook HUDITO heeft de 1e punten nog niet binnen. De ploeg was dichtbij, maar nummer 4 Zwart-Wit kon thuis toch met 2-1. Middenmoters Alphen en Breda hielden elkaar in evenwicht (3-3) en IJssel pakte belangrijke punten door met 3-2 van Zoetermeer te winnen. Daardoor passeert de ploeg Zoetermeer op de ranglijst.

Poule C

Weert voert de ranglijst in Poule C aan en morste nog geen enkel punt. Zondag stond Concordia op het programma, dat nog geen enkel punt behaalde. Weert won de wedstrijd echter geenszins eenvoudig: de ‘lastige derby’ werd met 1-2 gewonnen. Weert zal blij zijn met de punten, helemaal omdat het de concurrenten elkaar pijn zag doen. De nummers 2, 3, 4 en 5 van de ranglijst troffen elkaar en speelden allen met 1-1 gelijk. Runner-up Oss speelde gelijk tegen nummer 5 MEP en nummer 3 Hopbel kwam uit bij nummer 4 Eindhoven ook niet verder dan een gelijkspel. Goirle pakte wederom geen punten en verloor thuis met 2-5 van Venlo, waardoor de ploeg op de één-na-laatste plaats blijft staan. Oedenrode pakte belangrijke punten bij HCAS (0-1) en HOD was met 1-3 te sterk voor het thuisspelende Uden.

Poule D

Ede, dat met 4-0 won van Deventer, profiteerde van het gelijkspel van concurrent Zwolle en is de nieuwe runner-up in Poule D. Zwolle, inmiddels op de 3e plaats, verspeelde kostbare punten bij nummer 6 Amersfoort (1-1). Koploper Gooische wist maar nipt te winnen van middenmoter Beuningen (2-1) maar hield de 3 punten wel in eigen huis. GHBS won met 2-3 bij Upward, en staat daardoor nu op een gelijk aantal punten (7) met de tegenpartij. Groninger Studs kon thuis Phoenix niet van de 3 punten afhouden (1-2) en Bully bleek op eigen veld met 3-2 te sterk voor GCHC, dat met een totaal van 3 punten hekkensluiter is in Poule D.


Wat vind jij? Praat mee...