Round-up Eerste Klasse (D): Effectief Weert imponeert wederom

De 2e speelronde van het nieuwe seizoen zit erop en ook nu waren er opvallende uitslagen te noteren. In Poule A deden Amstelveen en Leiden goede zaken terwijl Warande en Alecto uit Poule B allebei hun thuiswedstrijd met 8-1 wonnen. Weert toonde wederom over veel scorend vermogen te beschikken en voert momenteel in Poule C de boventoon. Tot slot leverde in Poule D bijna alle wedstrijden een winnaar op, 1 ontmoeting eindigde daar in een gelijkspel. Hieronder een samenvatting van enkele wedstrijden.

Poule A

In Poule A zijn er na afgelopen zondag nog maar 2 ploegen die geen puntenverlies opliepen: Amstelveen en Leiden. Amstelveen won op eigen veld met 6-1 van Hilversum, terwijl de Leidse ploeg Fletiomare versloeg. Beide teams hebben nu 6 punten uit 2 wedstrijden maar de Amstelveense formatie voert op doelsaldo de ranglijst aan. Overbos en Haarlem speelden allebei gelijk tegen respectievelijk Athena en Alkmaar. Behalve deze ploegen deelden ook Myra en Naarden de punten. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. In de rust leidden de bezoekers met 0-2 na doelpunten van Dees Pellens en Paloma van Rijswijk. De wedstrijd leek gespeeld maar in de 2e helft knokte de thuisploeg zich knap terug waardoor er na 70 minuten uiteindelijk een gelijke stand op het scorebord stond.

Poule B

In Poule B waren zowel Warande als Alecto flink op stoom. Beide ploegen werkten flink aan het doelsaldo en wonnen hun thuiswedstrijd met 8-1. Daarmee onderstreepten ze direct hun titelaspiraties. Samen met Cartouche – dat op eigen veld met 3-1 van Breda won – gaan ze nu aan de leiding in Poule B met de maximale score van 6 punten uit 2 duels. Zoetermeer was dit weekend de enige ploeg die 3 punten overhield aan een uitwedstrijd. DSHC werd in Delft op een 1-4 nederlaag getrakteerd. Dephnie Korfmaker tekende voor de 0-1 en uit een strafcorner maakte Sacha Bal de 0-2. Na de rust zorgde Bal met haar 2e treffer voor een 0-3 stand en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Een kwartier voor tijd deed de thuisploeg via een strafcorner nog iets terug maar het slotakkoord was voor Zoetermeer. Britt Albers tekende voor de 1-4 eindstand waardoor Zoetermeer de 1e zege van het seizoen veilig stelde.

Poule C

In Poule C hielden liefst 4 thuisploegen de nul. MEP, Venlo, Oss en Eindhoven incasseerden op eigen veld geen tegentreffer en hielden zo 3 punten aan het thuisduel over. Oss en Eindhoven imponeerden daarbij het meest door met respectievelijk 7-0 en 5-0 te winnen. Weert baarde afgelopen week opzien door met 7-1 van degradant Venlo te winnen. Deze week maakten ze er samen met Goirle in Noord-Brabant wederom een waar doelpuntenfestijn van. De wedstrijd werd beslecht in het voordeel van Weert dat met 3-6 aan het langste eind trok. Goirle begon sterk aan het duel maar vertaalde dit overwicht niet naar een voorsprong. De bezoekers waren daarentegen bijzonder effectief. De 1e kans via Selena Lijnsvelt leverde direct de 0-1 op en amper 5 minuten later verdubbelde Puck Tushuizen na een goede individuele actie de marge. Via Hana Smolenaars werd het 0-3 wat tevens de ruststand was. Na de thee tekende Goirle snel vanuit een strafcorner voor de aansluitingstreffer, maar Tushuizen zorgde met haar 2e treffer voor de 1-4. De Limburgers liepen daarop via Renske de Rouw en wederom Tushuizen uit naar een 1-6 voorsprong. In de laatste 5 minuten scoorde de thuisploeg 2 keer waardoor het uiteindelijk 3-6 werd. Weert heeft nu in 2 wedstrijden reeds 13 keer gescoord en lijkt een ploeg waar rekening mee gehouden moet worden.

Poule D

In Poule D leverde 5 van de 6 wedstrijden een winnaar op. Ede, Gooische en Zwolle wonnen ook hun 2e duel en gaan aan kop in deze poule. Ede won op eigen veld met 5-2 van de Groninger Studs, terwijl Zwolle het thuispubliek op een 3-1 overwinning tegen Phoenix trakteerde. Gooische won de uitwedstrijd van Upward in Arnhem met 1-4. Het enige duel dat in een gelijkspel eindigde was tussen GCHC tegen GHBS. Bij de rust leidde de thuisploeg met 2-0 na een doelpunt van Sofia Vincenz en een benutte strafbal van Floor Schuppers. In de laatste 35 minuten kwamen de bezoekers echter langszij waardoor de confrontatie uiteindelijk in 2-2 eindigde.