Round-up Eerste Klasse (D): Venlo verslaat Oss, Weert bovenaan

Tijdens speelronde 4 regende het niet alleen doelpunten. Veel wedstrijden werden voor het eerst deze competitie in onaangename omstandigheden afgewerkt. Dit voorkwam echter niet dat in poule A Leiden wederom een overwinning boekte. Cartouche en Alecto gaan na afgelopen zondag nog steeds samen aan de leiding in poule B, terwijl de IJssel de 1e punten pakte. In poule C vond er een kleine verschuiving plaats. Oss verloor met ruime cijfers waardoor Weert nu de enige koploper is. Tot slot legde GCHC Zwolle het vuur aan de schenen. Ondanks een goede pot won Zwolle alsnog met 4-3 waardoor het de gedeeld koploper blijft in poule D, samen met Gooische. 

Poule A

In poule A was VVV de enige thuisspelende ploeg die geen punt pakte. De Amsterdamse formatie kreeg op het eigen veld koploper Leiden op bezoek. De Leidse ploeg rijgt al 3 weken de overwinningen aaneen en ook deze 4e speelronde leverde voor hen de volle buit op. Het werd 0-4 op VVV en daardoor hebben de Zuid-Hollanders nu 12 punten uit 4 wedstrijden. Runner-up Amstelveen bleef in het kielzog door thuis met 5-0 te winnen van Naarden. Daarnaast ging Overbos op de ranglijst Alliance voorbij door in een rechtstreekse confrontatie met 2-0 te winnen. Tot slot verloor Hilversum nipt met 1-0 van Haarlem. De ploeg blijft daardoor op 0 punten steken en is daarmee hekkensluiter van deze poule.

Poule B

In poule B maakten Alecto en Cartouche geen fout. Beide ploegen wonnen hun thuisduel en behouden daardoor de gedeelde koppositie. Met 12 punten uit 4 duels gaan ze aan de leiding. Op de 3e plaats volgt Warande met 3 punten minder. De ploeg won op eigen veld met 3-0 van Alphen. Schiedam verloor kostbare punten in de achtervolging op de bovenste ploegen. Bij DSHC speelden ze met 2-2 gelijk. Namens de Delftenaren troffen Julia van der Elst en Nicole Eulderink doel. Onderin de ranglijst vond het duel tussen de IJssel en Gouda plaats. Beide teams stonden voor aanvang van de wedstrijd op 0 punten. Uiteindelijk trok de IJssel – op het eigen veld – met 3-2 aan het langste eind. Daarmee behaalden zij hun 1e punten en klommen zij een paar plekken op de ranglijst.

Poule C

In poule C is sinds zondag Weert de enige koploper. Oss verloor de uitwedstrijd tegen Venlo met liefst 4-0 en moet daardoor pas op de plaats maken. Namens de thuisploeg scoorden Piene Cornet, Susan Brouwers en Simone Oostdam (2x). De Ossenaren leden dankzij deze nederlaag het 1e puntenverlies en hebben nu 9 punten uit 4 duels. Weert profiteerde optimaal van deze misstap van de concurrent. De uitwedstrijd tegen HCAS wonnen ze met 0-4. Daardoor zijn zij momenteel de enige ploeg uit deze poule die nog een 100% score heeft. MEP en Hopbel boekten tot slot allebei een 2-1 zege. MEP deed dit op eigen veld tegen HOD. Beide goals kwamen in dit duel van de stick van Philine Peperkamp. Hopbel versloeg middenmotor Uden.

Poule D

In poule D had Ede afgelopen weekend de kans om koploper Gooische pijn te doen. Bij een overwinning zouden de Gelderlanders de lijstaanvoerder voorbij gaan op de ranglijst. Desondanks eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de club uit Hilversum. Daarmee boekte Gooische de 4e winstpartij op rij. Ook Zwolle zette de zegereeks voort. Op het eigen veld won de ploeg met 4-3 van het laaggeklasseerde GCHC. Samen met Gooische bezet de Zwolse formatie de 1e plek. Het duel tussen Beuningen en Upward was de enige pot die in een gelijkspel eindigde. Na 70 minuten stond er 2-2 op het scorebord en daarmee deelden beide ploegen de punten. Tot slot won Bully thuis met 3-1 van Phoenix. Deze stand was bij rust al bereikt. Kristine van Steinvoorn scoorde namens Phoenix.


Wat vind jij? Praat mee...