Round-up Eerste Klasse (D): Weert blijft winnen, 1e punt Gouda

Weert blijft maar winnen in Poule C: de ploeg tekende zondag alweer voor de achtste overwinning. Alkmaar deed goede zaken in Poule A en wist een puntje af te snoepen van koploper Leiden. In Poule B hield Gouda Zoetermeer op een 1-1 gelijkspel en sleepte zo het eerste punt van het seizoen binnen. De Groningse derby in Poule D werd gewonnen door GCHC. De Groninger Studs verloren thuis met 0-2 van hun stadsgenoten. 

Poule A

Het lukte Alkmaar zondag om een puntje af te snoepen van koploper Leiden. Thuis bij Alkmaar werd het 1-1. De Alkmaarders staan 7e op de ranglijst, maar op slechts 5 punten afstand van de koploper. Runner-up Amstelveen won wel, met 4-1 van hekkensluiter VVV, en is Leiden daardoor op één punt genaderd. AthenA won thuis met 3-2 van Alliance en stijgt op de ranglijst. De Amsterdamse ploeg bezet nu de derde plaats. Hilversum behaalde het allereerste punt van het seizoen, door thuis knap met 2-2 gelijk te spelen tegen Fletiomare. Middenmoter Haarlem won nipt van Naarden (3-2).

Poule B

De topper in Poule B was zondag Alecto – Cartouche: de nummer 2 tegen de nummer 1. Alecto overleefde een eindfase zonder keepster (die kreeg een gele kaart), en uiteindelijk stond er een 1-1 stand op het scorebord. Nummer 3 Warande won wel, met 6-3 van Breda, en kruipt daardoor dichterbij. Ook nummer 4 van de ranglijst won, met wat meer moeite. DSHC werd met 1-0 aan de kant gezet. Hudito won van Alphen en IJssel en Schiedam verdeelden de punten. Ook Gouda – Zoetermeer eindigde in een remise (1-1), waardoor Gouda het eerste punt van het seizoen binnenhaalt.

Poule C

Weert gaat nog altijd ongeslagen aan kop in Poule C. De Limburgers morsten nog geen enkel puntje. Zondag won de ploeg uit bij Eindhoven met 2-4. Runner-up Oss blijft in het spoor en won met dezelfde cijfers bij Uden. Venlo en Hopbel delen de derde plaats en wisten ook allebei te winnen. Venlo met 1-3 bij HCAS, Hopbel met 2-1 van HOD. MEP trok aan het langste eind tegen Goirle (3-2) en Oedenrode won met 0-3 bij Concordia. De achtste verliespartij voor Concordia op rij: de ploeg behaalde nog geen enkel punt.

Poule D

De Groningse derby in Poule D werd gewonnen door GCHC: de ploeg hield Groninger Studs op 0-2. Een gemiste kans voor de Studs, die in puntenaantal gelijk kon komen met GCHC, maar nu nog altijd de één-na-laatste plaats bezetten. Koploper Gooische had weinig moeite met de andere Groningse ploeg in Poule D: thuis tegen GHBS werd het 5-2. Ook runner-up Zwolle maakte geen fout. Uit bij Upward werd met 1-4 gewonnen. De nummers 3 en 4 van de ranglijst vochten een onderling duel uit. Nummer 4 Beuningen won de strijd met 2-1 van nummer 3 Ede. Verder won Phoenix van hekkensluiter Deventer en hield Bully drie punten over aan het duel met Amersfoort.


Wat vind jij? Praat mee...