Round-up Eerste Klasse (D): Degradant Venlo hard onderuit

De 1e speelronde van het nieuwe seizoen zit erop en uiteraard waren er enkele opmerkelijkheden. Zo was er een wedstrijd waar liefst 9 keer gescoord werd in de 1e helft, scoorde een voormalig Hoofdklasse-speelster 4 keer bij haar debuut voor haar ‘nieuwe’ club en had een groot deel van de ploegen uit Poule B patent op het maken van 3 doelpunten. Hieronder een samenvatting van enkele wedstrijden.

Poule A

In Poule A van de dames in de Eerste Klasse hield alleen Fletiomare de 3 punten in eigen huis. De overige thuisspelende ploegen liepen allemaal averij op. Alliance en Athena moesten hun meerdere erkennen in respectievelijk Leiden en Myra, beide teams verloren met 0-2. De grootste score viel te noteren bij Hilversum tegen Overbos. De bezoekers verpulverden de thuisploeg met 2-8. Na 22 seconden werd de ban al gebroken en na 1,5 minuut keek de Hilversumse formatie tegen een 0-2 achterstand aan. Uiteindelijk werd er liefst 9 keer gescoord in de 1e helft. Met een stand van 2-7 zochten beide teams in de rust de kleedkamers op. Uiteindelijk scoorde Overbos via een strafcorner de 8e treffer en daarmee waren de 3 punten een feit.

Poule B

In Poule B trokken bijna alle uitspelende ploegen aan het langste eind. Enkel fusieclub Schiedam vertrok niet met de volle buit huiswaarts want het duel tegen Zoetermeer eindigde in een 3-3 gelijkspel. Opvallend was dat naast Schiedam ook de uitspelende ploegen Alecto, Cartouche, Zwart-Wit en DSHC allemaal 3 keer het net vonden. Overgangsklassedegradant Warande was de enige bezoekende ploeg die van dit patroon afweek. Zij wonnen met 4-5 van HUDITO in Delft. Al vroeg in de wedstrijd kwamen ze op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Floks van der Beek. Deze marge was van korte duur want snel kwam HUDITO op gelijke hoogte. Van der Beek leidde met haar 2e treffer de 1-2 voor Warande in, maar de Delftenaren kwamen andermaal langszij en scoorden de 2-2. Het slotakkoord in de 1e helft was vervolgens weer voor Van der Beek die met een hattrick een 2-3 score op het bord zette. Dit was tevens de stand waarmee de ploegen gingen rusten. Na de onderbreking zorgde Marieke Versluis vanuit een strafcorner-rebound voor de 2-4. HUDITO rechtte nogmaals de rug en verkleinde de marge weer tot 1 doelpunt. Ondanks de aanhoudende druk van de Delftse ploeg zorgde Pam Ligvoet met een prachtig backhandschot voor de bevrijdende 3-5. Uiteindelijk benutte de thuisploeg nog een strafcorner waardoor het duel eindigde in een 4-5 overwinning voor Warande.

Poule C

In Poule C werden er grote uitslagen genoteerd. Weert scoorde in eigen huis 7 keer en stuurde Overgangsklassedegradant Venlo met de staart tussen de benen naar huis. Het werd 7-1. Daarnaast won MEP met 0-5 bij Concordia en was Oss eveneens goed op schot. Zij wonnen bij HOD in Valkenswaard met 1-5. Grote ster aan de zijde van de Ossenaren was Tess Olde Loohuis. Sinds dit seizoen is ze weer terug op het oude nest na een avontuur bij Hoofdklasser MOP. Olde Loohuis luisterde haar debuut direct met 4 treffers op en liet zo een goede indruk achter. De 5e treffer kwam van de stick van Eveline Clevers.

Poule D

In Poule D hielden tot slot 4 ploegen de ‘0’. Gooische, Phoenix, Deventer en Zwolle incasseerden geen tegentreffer en wonnen allen hun duel. Zwolle deed dit als enige van de 4 op vreemde bodem: er werd met 0-1 gewonnen van Beuningen. Ede maakte de verre reis naar het hoge noorden niet voor niks. Er werd met 1-4 gewonnen bij de Groninger Studs. De 1e treffer van Ede kwam op naam van Rosalie Pol na een strak schot. De blijdschap over de 0-1 voorsprong was echter van korte duur nadat de Groninger Studs op gelijke hoogte kwamen via een strafbal. De Gelderlanders speelden toen inmiddels met 10 speelsters na een gele kaart. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een 1-1 stand op het scorebord. Na de rust breidde de uitploeg de score uit naar 1-4. Alle 3 deze doelpunten – waarvan 2 uit een strafbal – werden gemaakt door Dymphe Laan die zo voor een loepzuivere hattrick tekende.