Eerste Klasse (H): 18 punten voor Myra, Alphen, Schiedam en Venlo

Alle koplopers in de Eerste Klasse Heren hebben ook deze speelronde gewonnen. Daarentegen wachten  Shinty en VVV na zes speelrondes nog steeds op de eerste punten. Myra, Alphen, Schiedam en Venlo hebben maximaal gescoord en met achttien punten de volle buit. Geen volle buit maar nog wel ongeslagen zijn Oss, HOD, Roomburg en Etten-Leur. Een overzicht.

Poule A

Myra en Alphen hebben ook na zes wedstrijden de volle buit te pakken. Maar eenvoudig ging dat voor beide ploegen niet. Koploper Myra incasseerde drie tegentreffers tegen laagvlieger Alkmaar (5-3). Toch is het doelsaldo van de ploeg uit Amstelveen beter dan dat van Alphen. Ook zij hadden het lastig tegen Alliance (3-2). Diezelfde cijfers stonden ook op het scorebord bij AMVJ tegen Rood-Wit. VVV verloor alweer, ditmaal van Overbos en wacht nog steeds op de eerste punten. Bennebroek won op bezoek bij Terriërs (0-2) en Houten deed dat ook, op bezoek bij Fletiomare, 0-1.

View this post on Instagram

3-2 winst tegen Rood-Wit!! 💪🏻💪🏻💪🏻

A post shared by AMVJ Heren 1 (@hc_amvj_heren1) on

Poule B

Zes goals maakten Ommoord en Roomburg afgelopen weekend. Ten koste van Pollux (6-2) en Rijswijk (6-1). Etten-Leur is net als Schiedam en Roomburg nog ongeslagen, maar mag zich voorlopig koploper noemen. De Brabanders versloegen Forescate met 4-2. Schiedam deed exact hetzelfde, maar dan tegen HUDITO. Zoetermeer won nipt van IJssel (2-1), net als DSHC van Warande (2-3).

Poule C

Best had weinig in te brengen op bezoek in Eindhoven. De promovendus maakte met 9-0 letterlijk gehakt van de bezoekers. De Hopbel weet na drie verloren wedstrijden op rij weer wat winnen is. De ploeg rekende met 3-2 af van Geldrop. HOD speelde opnieuw gelijk (3-3 tegen MEP), maar mag zich nog steeds ongeslagen noemen. Koploper Venlo maakte geen fout tegen provinciegenoot Weert (4-0), HCAS overtuigde tegen Geel-Zwart (1-4). Basko en Maastricht deelden de punten in Veldhoven (2-2).

View this post on Instagram

Op de foto ziet u de winnaars van afgelopen vrijdag! Vandaag waren we echter allemaal winnaars, wedstrijdverslag: 🏑❤️Een dag van groot belang stond deze zondag op het programma voor de mannen van Hopbel H1. Zo moest er gestreden worden tegen Geldrop, een directe concurrent. Bij winst zouden de Schijndelaren een gat van 5 punten creëeren. Daarnaast heeft ex-Hopbelcoach Koert Tak nu de touwtjes in handen bij Geldrop, extra reden voor de motivatiespier om optimaal te funtioneren. Toch had door geklungel achterin Geldrop maar luttele minuten nodig om te scoren in het Schijndelse doel. Wederom had De Hopbel een tegengoal nodig om wakker te worden. Eenmaal wakker was het echter de beurt aan de Schijndelse equipe, die nog voor rust twee keer wist te scoren uit een strafcorner. In de tweede helft werd er op het veld complete chaos gecreëerd. Dat Geldrop de 2-2 wist te maken had hier echter niks mee te maken, dit kwam puur doordat De Hopbel de focus verloor. Met nog ongeveer 5 minuten resterend verscheen daar echter Sem, ook wel Juice genoemd, die vanaf kopcirkel de bal onberispelijk binnen wist te janken. Na de laatste, en overigens zeer spannende minuten werd Juice hiervoor dan ook unaniem aangewezen als man of the match. De Hopbel zegeviert dus met 3-2 en houdt de 3 belangrijke punten in Schijndel. Minstens even belangrijk: de oude coach werd verslagen! Volgende week reizen de Schijndelse heren naar het zuidelijkste punt van Nederland, Maastricht. Bijzijn is meemaken. #1kcheren

A post shared by Hopbel Heren 1 2019-2020 (@hopbelheren1) on

Poule D

Koploper Oss blijft ook na het treffen met Shinty ongeslagen. De ploeg uit Driebergen kwam met 2-5 nog in de buurt, maar staat nog steeds puntloos onderaan. Ook runner-up GCHC won en ruim: 5-1 tegen Apeldoorn. Leusden wacht nog altijd op de eerste overwinning. Ook tegen GHBS kwam het afgelopen zondag (4-1) tekort. Kromhouters scoorde er zes, maar kreeg er ook drie tegen in Amersfoort en USHC won op bezoek bij Bully (1-3). QZ verloor op eigen veld van EHV (0-2).

View this post on Instagram

Daar sta je dan zondagmiddag. Het was wel spannend, maar toch ook fijn. Zoals bij elke wedstrijd, kan er maar 1 de winnaar zijn. We laten ons niet kennen, we gaan gewoon maar door. En wie niet tegen zijn verlies kan? Die is maar zielig hooooooooor. Daar gaan we dan. Met zijn allen, met zijn allen. Met zijn allen zingen wij we willen graag winnen! 🚨 Zoals je kunt lezen, lieve volgers willen we graag winnen. Helaas is dat de afgelopen 3 weken niet gelukt. Achtereenvolgens hebben we verloren van de mannen van EHV, Apeldoorn en als kers op de taart gister van de blauw gelen uit Oss. Dit betekent dat we op eenzame hoogte de laatste plek hebben geclaimd. Gelukkig is er geen man over boord, want we spelen hockey en doen niet aan zeilen. Maar toch… het moet beter willen we het degradatiespook ontlopen. Het gaat in ieder geval de goede kant op. Afgelopen weken hebben we goed tegenstand kunnen bieden, nu nog de punten. En een kleinere ziekenboeg zou ook wel fijn zijn. Het UMC maakt overuren met Shinty. Tot zover dit serieuze bericht. Op naar de zon en geniet van de werkweek! #einde

A post shared by Shinty 1 2018-2019 (@shintyh1) on

 

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...