Eerste Klasse (H): Alphen wint topper, Alkmaar heeft eerste punt

Een clash in Poule A: Rood-Wit tegen Alphen. Tot afgelopen speelweekend de nummer twee en drie van de ranglijst. Zoetermeer haalt uit tegen Pollux, koploper Venlo uit Poule C is nog steeds ongeslagen en Shinty verliest opnieuw in Poule D.

Poule A

Rood-Wit stond voor de wedstrijd nog op de derde plek, maar na het verlies tegen Alphen (1-2) zakt de ploeg uit Aerdenhout naar de vierde plaats. De promovendus uit Alphen aan den Rijn pakte uit vijf wedstrijden nog de volle buit. Dat lukte ook Myra, maar met een beter doelsaldo. Myra versloeg Overbos, echter wel met moeite: 2-1. Houten won met 2-0 van VVV, Alliance scoorde vijf maal tegen Fletiomare en staat op plek drie. Het werd 5-1. Bennebroek en AMVJ maakten het spannend, maar AMVJ trok aan het langste eind. Het werd 3-4. Alkmaar en Terriรซrs deelden de punten.

View this post on Instagram

Zondag stond de Derby uit tegen Alkmaar op het programma (2-2). Jort opende de score in het 2e kwart door de bal binnen te slepen uit de strafcorner. Helaas lukte het Alkmaar om de aansluitingstreffer te vinden in het laatste kwart… Om het nog erger te maken wist Alkmaar 30 seconden voor tijd ook de 2-1 nog te maken, nadat Derk al meerdere strafcorners onschadelijk had gemaakt. Gelukkig zette de scheidsrechters de tijd stil tijdens het gejuich van Alkmaar, waardoor we nog tijd hadden voor 1 aanval. Een actie van Paulus kwam via Lloyd bij Arie terecht die de 2-2 binnen kon tikken, met nog 4 seconden op de klok. Het stond weer vol met Terriรซrs supporters, bedankt voor jullie steun en geschreeuw tijdens de wedstrijd!! #blackandyellow

A post shared by Terriรซrs Heren 1 (@terriersheren1) on

Poule B

Warande staat ook na afgelopen weekend onderaan. De ploeg verloor met 5-0 van IJssel. Ook Pollux verloor flink. Zoetermeer versloeg de ploeg uit Vlaardingen met 1-7. Rijswijk won met 3-1 van Ommoord en staat op een zevende plek. Roomburg was een maatje te groot voor Forescate en won met 1-4. Koploper Etten-Leur deed opnieuw goede zaken: op bezoek bij HUDITO wonnen de Brabanders met 1-3. Schiedam hield de nul en scoorde vier keer tegen DSHC.

Poule C

Venlo is een van de drie ploegen in de Eerste Klasse Heren die na vijf speelronden nog steeds over de volle buit beschikt. Vijftien punten uit vijf wedstrijden. Ook afgelopen weekend wonnen de Limburgers weer. Net als de vrouwen van Venlo, wonnen ze van Best. Het werd 3-6. Eindhoven won nipt van Maastricht (1-0), en is daarmee als promovendus de verrassende nummer twee. Voor Basko was er geen vuiltje aan de lucht, zij wonnen met 0-3 van Geldrop. De Hopbel verloor opnieuw, dit keer van HCAS: 2-0. HOD doet goede zaken op eigen veld. Geel-Zwart werd met 3-1 verslagen. Tot slot het enige gelijke spel in Poule C: MEP en Weert deelden de punten, 2-2.

De reis naar Asten stond vandaag voor de boeg voor de heren van De Hopbel. Dat het een zware pot zou worden stond van tevoren al vast. Focus en kei hard werken waren de termen van de dag. Hopbel begon desondanks matig en incasseerde vele corners in de eerste helft. Ondanks dit stond er na 2 kwarten nog steeds de brillen stand op het bord. De 2e helft begon prima maar na een scoop wisten de mannen uit Asten toch het net te vinden. Het laatste kwart was het sterkste kwart van de Hopbel, maar het mocht niet baten. De Heren van Asten, die voor de zoveelste keer mochten aanleggen voor een strafcorner wisten deze uiteindelijk toch nog te benutten. 2-0 einduitslag, wellicht iets meer verdiend maar het feit blijft dat je toch echt minimaal net zoveel als je tegenstander zult moeten scoren om punten te halen. Volgende is Koert Tak met zijn Geldrop voor even terug op d'n Hopstek.. dit zouden wij zomaar een 6 punten wedstrijd kunnen noemen. Bijzijn is meemaken! Astenblieft!! @hcas_heren1

A post shared by Hopbel Heren 1 2019-2020 (@hopbelheren1) on

๐—ฅ๐—ฎ๐˜‡๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—ฟ: Jasper van Berkel Zodra de wedstrijd begon was het al meteen duidelijk wie er meer zin in had. Na slechts vijf minuten spelen hadden wij al een erg grote kans. Gedurende de wedstrijd kregen we steeds meer kansen en wisten we zelfs 9 strafcorners te halen. Er werd een bal van de lijn gehaald, zouden eigenlijk een strafbal moeten krijgen en de scheidsrechter was aan het strooien met kaarten. We hadden erg veel grip op de wedstrijd en het was wel duidelijk wie er met de 3 punten vandoor ging. Aldus maastricht heren 1. Helaas was dit niet het geval en scoorde eindhoven in de 69e minuut de enige kans van de wedstrijd. ๐——๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ: 1 – Jonas Smits ๐— ๐—ข๐—ง๐— : Lars van Eeuwijk

A post shared by HC Eindhoven Heren 1 ๐Ÿ‘ (@eindhovenh1) on

Poule D

Oss blijft ook na zondag ongeslagen. Hoewel Amersfoort zich in Brabant niet zomaar gewonnen gaf, greep de koploper drie punten (3-2). Runner-up Apeldoorn won ook. Zij deden dat door Shinty met 4-2 te verslaan. GCHC won nipt van EHV (0-1) en staat met eenzelfde puntentotaal als Apeldoorn maar een minder doelsaldo op een derde plek. De grootste overwinning was voor USHC. Die ploeg haalde uit tegen QZ: 7-1. Leusden en Bully deelden de punten, 2-2. Leusden verdubbelde daarmee afgelopen weekend het puntentotaal. GHBS had aan een treffer genoeg op bezoek bij Kromhouters. Het werd 0-1 in Tiel.